עוגת שוקולד
מי שמחפש עוגה בטעם שוקולד אמיתי - זאת העוגה. קלה להכנה וטעימה להפליא! מומלצת גם למתחילים.
את העוגה אופים בתבנית פלא עגולה בקוטר 24 ס”מ, וניתן להכין אותה בגרסה חלבית או פרווה
Ingredients
- אגוזי מלך טחונים - 50 גרם
- שוקולד מריר - 200 גרם
- אבקת אפייה - כפית 1
- ביצים - 5
- סוכר - 3/4 כוס
- שמן קנולה - 3/4 כוס
- קמח - 3/4 כוס
- אבקת קקאו איכותית - 2 כפות
- שוקולד מריר חתוך לקוביות - 400 גרם
- שמנת מתוקה - מיכל 1 (250 מ”ל)
- חלב קוקוס - 1/2 כוס
Instructions
- הניחו בקערה שמן, שוקולד מריר וקקאו והמיסו הכל יחד במיקרוגל.
- הוציאו וערבבו את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
- צננו את התערובת.
- בקערת המיקסר הקציפו ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף חזק. הוסיפו את תערובת השוקולד ואחדו בתנועות קיפול.
- הוסיפו את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אגוזים טחונים וקפלו בעדינות עד לאיחוד התערובת.
- חממו את התנור לחום 180 מעלות
- העבירו לתבנית משומנת ואפו במשך כשלושים דקות.
- הכינו את הציפוי:
- הרתיחו שמנת (או חלב קוקוס לגרסה פרווה) והוסיפו את השוקולד, ערבבו היטב, צננו וצקו את התערובת הנוזלית על העוגה המוכנה.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות