מתכון לעוגיות רוזלך
מי לא מכיר את עוגיות הרוזלך של קפה לוונדר, חלקן עם שוקולד נוטלה וחלקן עם ממרח לוטוס אבל כולן מתמוססות בפה ויוצרות חגיגה של טעמים ומי שכבר טעם סביר להניח שהתמכר, כך גם אנחנו ובדיוק בגלל הסיבה הזו הנה לפניכם מתכון קל הכנה של עוגיות רוזלך מעולות שיעשו ריח קסום בבית וטעם.... ללקק את האצבעות.
מרכיבים
- 500 גרם - קמח רגיל לבן
- צנצנת ממרח בינונית - של שוקולד נוטלה
- צנצנת ממרח בינונית - של ממרח לוטוס
- כף - שמרים יבשים
- שליש כוס - שמן קנולה
- כפית - מלח
- כפית - סוכר
אופן ההכנה
אופן ההכנה
• בתוך קערה גדולה שמים את הקמח, המלח, השמרים והסוכר ומערבבים את כולם יחדיו.
• מוסיפים את שליש שמן הקונולה וממשיכים לערבב.
• בשלב זה מתחילים להוסיף אט אט את המים ולשים בו בזמן עד לקבלת בצק נעים ורך למגע שטביעת האצבע שלכם בתוכו תחזור כמו גומי לאחור, זה הסימן כי הבצק מוכן.
• הכניסו לקערה וכסו עם ניילון נצמד למשך שעתיים עד שעתיים וחצי להתפחה.
• לאחר שההתפחה התרחשה הוציאו את הבצק והוציאו ממנו את כל האוויר, חתכו אותו ל 4 חתיכות שוות ככל הניתן וכסו אותן שוב הפעם במגבת לחה על השיש למשך חצי שעה לפחות.
• קמחו אזור בשיש וקחו את כדורי הבצק ורדדו אותם עם מערוך לצורה מלבנית דקה.
• על כל אחד מהבצקים המרודדים מרחו את אחד מהממרחים באופן נדיב.
• גלגלו את הבצקים המרודדים לכדי רולדה וחתכו אותה לחתיכות קטנות.
• מקמו את החתיכות על מגש מרופד בנייר אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.
• אפו את העוגיות עד שתראו שהן מזהיבות מעט והוציאו אותן.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות