
מתכון לפיש אנד צ‘יפס
באנגליה זה נחשב כמעט למאכל הלאומי ובכל פינה יש דוכן המתחייב לביס הטוב ביותר. גם אנחנו הישראלים מאוד אוהבים אותו סתם בתור נשנוש ואפילו בעיקרית וכמובן שאי אפשר לוותר על כוס הבירה הקרה ליד. מתכון לפיש אנד צ‘יפס שאתם פשוט חייבים להכיר.
מרכיבים
- מה צריך לצ‘יפס?
- תפוחי אדמה עדיף אדומים - 4
- רוזמרין טרי
- מלח - קורט
- פלפל - קורט
- סיר ושמן קנולה או צ‘יפסר ביתי ואז אפשר לטגן עם שמן סויה
- חומרים לדג ולבלילה שלו:
- פילס דג. אפשר לבחור בין ברומדי, קוד או כל דג אחר שאתם אוהבים, עדיף לא בורי - 1 קילו
- קמח לבן - 200 גרם
- מלח
- חומץ
- בירה קרה - בקבוק
- שמן קנולה - 2 כפות
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
אופן ההכנה של הצ'יפס:
הרתיחו מים בסיר בינוני
חתכו את תפוחי האדמה לרצועות דקות כמו צ‘יפס ביתי
הכניסו את תפוחי האדמה לסיר המים והוסיפו את התבלינים ואת הרוזמרין
בשלו במשך 10 דקות
טגנו בסיר עם שמן עמוק או בצ‘יפסר עד להזהבה
אופן ההכנה:
הכיסו לקערה את כל המרכיבים פרט לדג ולבירה. הוסיפו את הבירה בהדרגה תוך כדי שאתם מערבבים והכניסו לעשרים דקות לקירור. הרתיחו סיר עם שמן או הדליקו את הצ‘יפסר. טבלו את הדג בבלילה שהכנתם וטגנו למשך מספר דקות עד להזהבה.
גם את הצי‘פס וגם את הדג מומלץ להניח על נייר רוטב. ניתן להגיש עם מגוון של רטבים כמו מיונז, קטשופ, מיונז חריף או כל רוטב אחר שמתחבר לכם ואתם אוהבים.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות