
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס
הן אולי העוגיות הכי מוכרות ונפוצות שיש, כל ביס מהן משלב בין פריחות מעודנת לבין שוקולד המתמוסס בהנאה בתוך הפה, אלו הן לא אחרות מאשר עוגיות השוקלד צ'יפס.
לפניכם מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס פריחות וטעימות, מתכון קל הכנה שתוכלו לעשות אותו בכיף עם הילדים, להגיש אותו כפינוק טעים לצד קפה לאורחים ולשמור אותו טרי למשך מספר ימים.
מרכיבים
- קמח - כוס וחצי
- סוכר חום - רבע כוס
- סוכר רגיל - רבע כוס
- חמאה ממוסת - 80 גרם
- שמן - שליש כוס
- ביצה - 1
- שוקולד צ'יפס - 1 כוס
- קקאו - 1כף
אופן ההכנה
• מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
• בתוך קערה מערבבים את הקמח, הסוכר הלבן, הסוכר החום, כוס השוקלד צ'יפס וכף הקקאו.
• מוסיפים לתערובת את השמן והחמאה המומסת ומיד מערבבים היטב.
• שוברים את הביצה ומוסיפים לבלילה וממשיכים לערבב היטב.
• יש ללוש עד אשר מתקבל בצק מעט רטוב ודביק למגע.
• על תבנית גדולה פורשים נייר אפייה ומתחילים לסדר עליה את העוגיות בצורה של כדורים במרחק של 5-6 ס"מ אחד מהשני.
• שטחו את העוגיות עם הידיים או באמצעות כף עד שתהיו מרוצים מהצורה שלהן ושהן יהיו בעובי אחיד ככל הניתן.
• הכניסו את העוגיות למקרר למשך חצי שעה.
• תהליך האפייה קובע איזה סוג של עוגיות תקבלו, אם אתם אוהבים עוגיות רכות יותר אפו את העוגיות למשך של 10-12 דקות, אם אתם אוהבים עוגיות קריספיות אז בין 15-20 דקות אפייה ותקבלו את הקריספיות שאתם כל כך אוהבים.
הגשה מומלצת: סדרו את העוגיות על צלחת פזרו מעט אבקת סוכר מעל ומעט אבקת קקאו, קשטו בצידי הצלחת עם 2 מקלות קינמון וגרידת לימון מעל הכל.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות