
מתכון למרק פטריות
מרק פטריות סמיך וטעים הוא המזון המושלם לארוחה חמה בימי החורף הקרים, הוא מחמם את הגוף ומשביע בזכות הסמיכות שלו.
מרכיבים
- בצל
- סלסלת פטריות שמפיניון
- שני שום - 5
- מלח
- פלפל
- אבקת מרק פטריות - כף
- חמאה - 40 גרם
- שמנת מתוקה - חצי כוס
- שמן זית - 3 כפות
- חצי סלסלה של פטריות פורטובלו
- קמח - 3 כפות
אופן ההכנה
• קוצצים את הבצל לקוביות דקות ומטגנים אותן עם 3 כפות שמן הזית עד להזהבה קלה.
• מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להתמוססות מלאה של החמאה אל הבצל.
• כתשו את השום והוסיפו אותו גם לבצל והחמאה.
• הוסיפו גם את כף אבקת מרק הפטריות וערבבו היטב.
• את הפטריות כולן מוסיפים כשהם חתוכות לרוחבן ומבשלים למשך עוד 4 דקות.
• כעת הוסיפו את המים, שיישאר רווח שלא יגלשו המים מהסיר ובשלו למשך חצי שעה.
• לאחר חצי שעה הורידו מהאש את המרק וטחנו תכולתו עם מעבד מזון למרקם חלק ואחיד.
• הוסיפו את כפות הקמח לעיסה, את המלח והפלפל וטחנו עוד קצת רק כדי שהכל יתערבב.
• הוסיפו את השמנת המתוקה וערבבו היטב.
הצעה להגשה: חתכו כמה לחמניות עסיסיות לריבועים, הכניסו אותן לטוסטר למשך כמה דקות עד שיהפכו לקרנצ'יות מספיק והוסיפו אותן למרק, לטעם עשיר, מלא ומשביע יותר. כמו כן ניתן להשאיר את הלחמניות בגודלן הטבעי בטוסטר ואז במקום להוסיף למרק אפשר לטבול את הטוסט במרק ולאכול.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות