
שטרופוואפל הולנדי מתכון
השטרופוואפל הוא הגרסה ההולנדית לוואפל, הוא הקינוח המושלם לצד כוס קפה חם ואם תכינו אותו נכון ותשתמשו באדי הקפה כדי להמיס את המילוי המתקתק שבתוכו אתם תהינו מעונג שקשה לתאר במילים.
מרכיבים
- קמח - 5 כסות
- ביצים - 2
- aמרים יבשים - כף 1
- קינמון - כף 1
- חמאה - חבילה וחצי
- סוכר - חצי כוס
- ממרח קרמל איכותי
- מים לפי הצורך
אופן ההכנה
הוראות הכנה
• המיסו את החמאה על מחבת
• ערבבו את השמרים יחד עם הקמח, הקינמון, החמאה המומסת, הביצים, הסוכר והמים עד לקבלת בצק נעים וקצת דביק
• כסו את הבצק עם מטלית לחה והניחו אותו לתפוח בין 30-45 דקות
• הכינו מהבצק כדורים קטנים ושטחו אותם לעיגולים שטוחים ודקים שבערך יכסו את קוטרה של כוס הקפה שלכם
• אפו את הוופל במכשיר להכנת וואפל בלגי
• הוציאו לאחר האפייה מרחו את שכבת הקרמל
את הוואפלים אפשר לאחסן במקום קריר ליום או יומיים, ברגע שרוצים ללגום קפה חם קחו וואפל אחד שימו אותו על כוס הקפה שלכם ככה שהוא חוסם את הפיה של הכוס והאדים החמים מחממים אותו, הממרח קרמל בפנים יימס וכל ביס שלכם יהיה פשוט תענוג כמו שאוכלים בהולנד.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות