לא פשוט בבית שלנו. לא פשוט בכלל. הבת עושה פרצופים למראה מלפפון, הבן רוקע ברגליים אם הוא רק שומע את המילה “עגבנייה”, עוד לפני שהוא מריח או רואה אותה. אני כאימא חשה מחויבות להאכיל את הפשושים שלי בכל אבות המזון, ומדובר באתגר לא קטן כשיש מסביב כל כך הרבה פיתויים ומזון מעובד.

צעקות ונזיפות לא יועילו, אלא רק יחריפו את המצב, כל הורה יודע זאת. הדרך ללב הילד ומשם לקיבה שלו עוברת דרך דברים שהוא אוהב, וכל ילד אוהב לשחק. האסטרטגיה שלי היא להכין ביחד עם הילדים שלי “אוכל מצויר” – צלחות עם פרצופים מצחיקים שעשויים מירקות וממוצרים אחרים שיש במטבח או ירקות אפויים שמקושטים עם ירקות טריים. הכול על טהרת היצירתיות וההומור.
כך באופן דיי פשוט מוסר המחסום העיקש מאוכל בריא והילדים גם עוזרים לי בבישולים.

לאחרונה מצאנו עכבר בגינה ומאז הקטנה שלנו מפחדת מאוד מעכברים. בא לי רעיון שנכין כולנו ביחד תפוחי אדמה בצורת עכברים. הרווח היה משולש: הילדים גם למדו איך מכינים תפוח אדמה בתנור, גם אכלו ירקות וגם הרתיעה מעכברים קצת ירדה. הנה המתכון הקליל שגם אתם יכולים להכין ביחד עם הילדים שלכם – עכברים מתפוחי אדמה אפויים:

 

איזה חומרים צריך?

4 תפוחי אדמה – בשביל 4 מנות

200 גרם גבינה צהובה מגוררת – קונים אותה כבר מגורדת או שמגרדים בעצמנו

2 כפיות שמן

מלפפונים, שחתכנו מבעוד מועד לפרוסות דקות (הם הולכים להיות האוזניים…)

עגבניות שרי (הן הולכות להיות האף…)

בצל ירוק (תכירו: הזנב)

צימוקים (אחלה רעיון לעיניים, לא?)

קיסמי שיניים

אם יש עוד רעיונות שיכולים לשמש בתור פפיון או שיער – לכו על זה!

 

אז מה עושים?

  1. קודם כל, רוחצים את תפוחי האדמה (תפקיד קלאסי בשביל הילדים) ומייבשים אותם – רצוי עם מגבת נייר.
  2. שמים את תפוחי האדמה בתבנית אפיה גדולה ומברישים עם שמן.
  3. אופים אותם בתנור עד שהם מתרככים. כדאי להתאזר בסבלנות כי זה יכול לקחת אפילו שעה אם מדובר בתפוחי אדמה בינוני ומעלה. בינתיים אפשר לנקות את המטבח או להכין מנה אחרת: נגיד צלחת פרצופים מירקות.
  4. משאירים את התנור עובד, מוציאים את תפוחי האדמה המרוככים, חותכים אותם לאורכם באמצעות סכין וקצת פותחים אותם, רק קצת. בשלב הזה מפזרים גבינה צהובה מגוררת בתוך הפתח הצר. עכשיו מכניסים בחזרה לתנור וממשיכים לאפות – עד שהגבינה נמסה היטב.
  5. שוב מוציאים ומניחים לעניינים להתקרר קצת, כדי שהילדים יוכלו לגעת בעצמם בתפוחי האדמה.6. זה השלב היצירתי: יוצרים אוזניים עם המלפפונים, אף עם חצי עגבנית שרי, עיניים עם צימוקים וזנב בעזרת בצל ירוק. את כל האיברים החיוניים הללו תוכלו להצמיד בעזרת קיסמי שיניים.
  6. ועכשיו כל שנותר הוא להגיש את ה”עכברים” אל השולחן ולהתחיל לאכול. רק כדאי לשים לב שהילדים לא אוכלים בטעות גם את הקיסמים…

בתיאבון!

באינטרנט תוכלו למצוא עוד שלל מתכונים לילדים שתוכלו להכין ביחד איתם.

 

 

תגובות גולשים

תגובות גולשים