
מתכון לפיצוחים מלוחים
פיצוחים זה הזהות הישראלית בשיאה, אין יותר ישראלי מלשבת בערב בבית ולפצח קצת פיסטוקים, גרעיני חמנייה, בוטנים קלויים ושקדים, כל אלו בתפזורת פיצוחים מושלמת.
אבל מי שאוהב פיצוחים יודע שלקנות אותם מוכנים אחרי קלייה עולה ממש לא זול ואם אתם כאלו שמפצחים כמעט כל ערב או מאחרים בתדירות גבוה הכיס שלכם עלול להיפגע מכך באופן משמעותי.
הכנת הפיצוחים בבית תוזיל עבורכם את העלות במעט, תבטיח לכם כי הפיצוחים הם טריים ואפילו תוכלו להתגאות בפני החברים והמשפחה שאתם אלו שהכנתם אותם.
מרכיבים
אופן ההכנה
הכניסו את הכל לסיר ומלאו מים עד לכיסוי מלא, שפכו את התכולה של הסיר למסננת נערו היטב שהפיצוחים יהיו רטובים וספוגים אבל בלי כמות של מים יחד איתם.
פזרו את כל הפיצוחים על תבנית ופזרו מעל את הקמח בעדינות לא לצפות את הכל בקמח רק שיהיה קצת על כולם, ערבבו את התבנית היטב ופזרו שוב הפעם על הצד השני של הפיצוחים, לאחר מכן פזרו באותה דרך את המלח, הקמח למעשה הפך למעין דבק שמבטיח את הידבקותו של המלח לפיצוחים.
חממו תנור ל 240 מעלות והכניסו את תבנית, אחרי רבע שעה הוציאו וערבבו את הפיצוחים והחזירו לעוד רבע שעה בערך אבל שימו לב!! בדקות האחרונות של האפייה עמו ליד התנור ושימו לב שהפיצוחים לא משחירים ואם כן אז הוציאו אותם מיד.
אחרי שהוצאתם את התבנית מהתנור הניחו את התבנית לאוורור למשך חצי שעה עד שעה, אל תנסו לטעום בזמן זה את הפיצוחים כיוון והטעם ומרקם עוד לא יהיו סופיים בזמן זה שהפיצוחים מתאווררים להם הם מתקשים ומקבלים עדיין טעמים.
לאחר שעה טעמו אם הם כבר לא חמים וקשים תוכלו להכניס אותם לצנצנת אטומה או כלי אחר בעל אטימות מלאה כדי לשמור על טריותם.
חשוב מאד לזכור כי הכנסת הפיצוחים לצנצנת או לכלי אטום אחר לפני שהתקררו תפגע בטעם של הפיצוחים.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות