מתכון לעוגת שיש
עוגת שיש היא אחת העוגת הכיפיות והקלות להכנה. הנה מתכון פשוט וקל שתמיד אפשר להכין.
מרכיבים
- קמח - 3 כוסות
- מלח - רבע כפית
- אבקת אפיה - 10 גרם
- אבקת קקאו - 3 כפות
- סוכר - כף
- חלב - 1 ורבע כוס
- ביצים - 4
- תמצית וניל - 1 כפית
אופן ההכנה
איך מכינים?
בתוך קערה שמים 3 כוסות קמח, רבע כפית מלח, 10 גרם אבקת אפיה, מערבבים היטב ומניחים בצד. בקערה נוספת נפרדת מערבבים 3 כפות אבקת קקאו, כף גדושה של סוכר ורבע כוס חלב. ערבבו עד שכל החומרים מתחברים יחד.
בשלב הבא תערבלו בקערה נפרדת 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר עם כוס סוכר עד שאתם מקבלים תערובת קרמית. הוסיפו 4 ביצים בהדרגה. הוסיפו בסוף 1 כפית של תמצית וניל.
הכינו כוס חלב והוסיפו שליש אל תוך התערובת. ערבבו עד שהחלב נטמע. הוסיפו שליש מתערובת הקמח. חזרו על הפעולה עוד פעמיים עד שתתקבל תערובת אחידה. קחו 2 כוסות מהתערובת הבהירה והוסיפו לתערובת הכהה. ערבבו עם מטרפה. בשלב הבא שמנו תבנית עגולה ורפדו עם נייר אפיה. קחו כף מהתערובת הלבנה ושימו ממש במרכז התבנית.
לאחר מכן קחו כף מהתערובת החומה ושימו מעל הלבה. וכך הלאה. יווצרו לכם שכבות בצבעים שונים וזו בעצם המיוחדות של עוגת השיש. אפו את העוגה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חמישים דקות. יש תנורים שזמן האפיה מתארך לשעה. בדקו האם העוגה מוכנה עם קיסם.
הוציאו את התבנית מהתנור.
תנור לה להתקרר לפחות למשך 20 דקות. חלצו מהתבנית. בתיאבון!.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות