מתכון למרק בצל
הגענו לתקפות החורף והמרקים תופסים מקום נכבד במטבח שלנו, היום זהו תורו של מרק הבצל המושלם שטעמו יישאר אתכם גם שעות רבות אחרי ארוחת הערב.
מרכיבים
- בצלים גדולים - 3
- חמאה - 40 גרם
- קמח - 3 כפות
- פלפל שחור
- מלח
- שמן - 2 כפות
- אבקת מרק בצל - כף 1
- מים
אופן ההכנה
• קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם 2 כפות שמן עד שהבצל מתרכך ולפני שהוא מזהיב.
• מוסיפים את החמאה על הבצל הקצוץ ומערבבים מספר דקות עד שהחמאה מתמוססת לחלוטין אל הבצל הקצוץ ונהפכת לעיסה.
• מוסיפים את הקמח על העיסה וממשיכים לערבב כדי שהעיסה לא תהפוך לגושים אלא רק תהיה מוצקת יותר.
• הוסיפו את המלח והפלפל, בערך כף מכל אחד מהם אל העיסה וערבבו היטב.
• הוסיפו את כף אבקת המרק אל העיסה והמשיכו לערבב.
• בשלב זה הוסיפו מים לסיר ומלאו אותו כמעט עד לסופו אבל השאירו רווח כדי שהמים לא יגלשו החוצה. ערבבו היטב כדי שהעיסה תהפוך למרק סמיך.
• חממו את המרק על אש בינונית למשך 20-25 דקות, ערבבו מידי פעם כדי לשמור על סמיכות המרק.
• אחרי 20-25 דקות כבו את האש, כסו את הסיר ותנו למרק 3-4 דקות להישאר ככה.
הצעת הגשה: עם המרק מומלץ להגיש חתיכות של לחמניות ששהו כמה דקות בטוסטר, קצת קראנצ'יות לטבילה במרק.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות