מתכון למקלובה עוף
המקלובה היא תבשיל מסותרי במטבח הערבי, מנת אורז ועוף מבושלת היטב בסיר ובתום הבישול הופכים את הסיר אל תוך מגש והמקלובה שקיבלה את צורתו של הסיר מוכנה להגשה.
מרכיבים
- 2 כוסות אורז פרסי
- 2 כפות שמן זית
- 7 שוקי עוף
- פלפל שחור
- כורכום
- פפריקה חריפה
- מלח
- בצל
- חציל
- 4 גזרים
- כרובית
- 2 עגבניות
אופן ההכנה
חתכו את הירקות לקוביות (מלבד העגבניות אותן חתכו לפרוסות) וצלו אותם מעט בתנור עד שיהפכו רכים, מקומטים ומעט שרופים, בזמן שהירקות בתנור קצצו את הבצל וטגנו אותו עד להשחמה.
קחו סיר גדול ובתחתית שלו סדרו את העגבניות, עליהן מלאו קצת אורז ואת שוקי העוף בתפזורת יחד עם הבצל הקצוץ והירקות הצלויים, פזרו מעט מהתבלינים והוסיפו את כל שאר האורז ואת ותבלו שוב.
הדקו את האורז היטב ומלאו במים עד לגובה האורז לא יותר מזה, שלב הבא הוא להביא את התבשיל לרתיחה מבלי לערבב או לנענע את הסיר, 2-4 דקות כשהגיע לרתיחה הנמיכו את הלהבה, כסו את הסיר עם מכסה וגם עם מגבת ובשלו באופן איטי לפחות חצי שעה נוספת.
סגרו את האש ותנו לסיר 10 דקות, קחו מגש גדול הפכו עליו את הסיר והמקלובה מוכנה, ניתן בשלב זה לקשט עם שברי פיסטוק או פקאן לפי ראות עיניכם.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות