
מתכון ללחם צימוקים
אוהבים לחם צימוקים? הנה מתכון קל הכנה ללחם שאתם כל כך אוהבים.
מרכיבים
- קמח - 1 ק"ג
- שמרים יבשים - 1 כף
- מלח - 1 כף
- סוכר - 1 כף
- צימוקים - כוס 1
- מים פושרים - אחד וחצי כוסות
אופן ההכנה
אופן ההכנה
• ניקח חצי מכמות הצימוקים ונטחן אותם במעבד מזון לעיסה.
• את הצימוקים המרוסקים נוסיף ונחלק לאחד וחצי כוסות המים כך שהמים יקבלו את הטעם של הצימוקים.
• בתוך קערה נשים את כל המרכיבים בהדרגה ונערבב עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע, לא דביק.
• את הבצק נכסה במגבת לחה ונמתין בין שעה לשעה וחצי עד שהוא יכפיל את גודלו.
• נוציא את הבצק ונלוש ממנו את כל האוויר החוצה, נחלק לשני כדורים ונכסה שוב במגבת לחה להתפחה נוספת של חצי שעה.
• נלוש את הלחם לצורה של שתי כיכרות עגולות או לצורה אובלית לבחירתכם, נעשה עם סכין חדה 2-3 חיתוכים אלכסוניים על כיכר הלחם ונשים אותם בזהירות על תבנית עם נייר אפייה מכוסות במגבת לחה למשך חצי שעה.
• לאחר חצי שעה נכניס את הלחם לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ותבנית נירוסטה מלאה במים יושבת בתחתית שלו ליצירת אדים.
• נאפה את הלחם בין 20-25 דקות או עד שהלחם חום ונראה שעוד רגע מתחיל להישרף.
• צננו על רשת למשך רבע שעה.
בתאבון
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות