
פריקנדל הולנדי מתכון
הפריקנדל הינו חטיף הולנדי הנחשב לאוכל רחוב מאד פופולארי בהולנד ובעיקר באמסטרדם, הוא למעשה נקניקיה שקולפה ממנה שכבת העור החיצונית, בוצע חתך במרכזה ככה שהיא תהיה פתוחה כמו סנדוויץ' והוכנס בה מילוי טעים ועסיסי.
מרכיבים
- נקניקיות עוף או הודו עבות ואורכות (בהולנד הבשר הוא בד - חבילה
- שיני שום טחונות - 3-4
- פלפל שחור - 2 כפיות
- מלח - 3 כפיות
- בצל קצוץ - 1
- כף חמאה (או מרגרינה למי ששומר) - 1
- קארי - כפית 1
- פפריקה - קורט
- קטשופ - כוס1
- מיונז
אופן ההכנה
הוראות הכנה
• להסיר את העור מהנקניקיות
• לבשל אותן במים רותחים למשך 10 דקות
• להכניס אותם למקרר עד שהן קרות
• בינתיים לחמן סיר עם שמן
• להוציא מהמקרר ולטגן את הנקניקיות עד אשר הן שחומות
• לבצע חתך לאורכה של כל הנקניקייה
• לערבב יחד את הבצל הקצוץ עם השום הכתוש, כפית הקארי, הפלפל השחור, כף החמאה או המרגרינה והפפריקה בקערית קטנה
• לדחוס את המילוי בחתך של הנקניקייה להשים מעל מיונז וקטשופ
בתאבון
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות