אם גם אתם אוהבים לבשל מדי פעם בבית, ובמיוחד אם אתם אוהבים להכין מאפים ובפרט פיצה טעימה, אנחנו בטוחים שמדי פעם בא לכם ליהנות מפיצה המוכנה תוך זמן קצר, בלי לחכות עד שהבצק יתפח אחרי הוספת השמרים. בדיוק בגלל זה ישנה האפשרות הנפלאה של הכנת פיצות מבצק ללא שמרים, ואנחנו שמחים לחלוק אתכם כמה מתכונים נהדרים לפיצה ביתית משובחת עם הבטחה לכך שתוכלו להכין אותה בזמן ממש קצר, מבלי לוותר על הטעם הנפלא שבצק השמרים מוסיף.. שיהיה בתאבון!

למה דווקא פיצה בלי שמרים?

אז דיברנו קודם כל על זמן ההמתנה הארוך והמייגע עד שהבצק יתפח, אבל האמת היא שיש עוד סיבה נפלאה לאפות פיצה ללא שמרים. בצק ללא שמרים לרוב לא יצריך זמן לישה ממושך ובכמה רידודים קצרים הוא כבר יהיה מוכן לכל התוספות. בנוסף,  בצק ללא שמרים הוא דק וקליל הרבה יותר, ועושה הרבה כבוד לשאר המרכיבים של הפיצה. וכמובן שזה ממש טעים. אז בלי יותר מדי חפירות, הנה מתכון מנצח.

פיצה ללא שמרים בחמש דקות

מצרכים:

  • שלוש כוסות קמח, אפשר לשלב עם כוסמין או קמח מלא.
  • גביע גבינה לבנה/יוגורט יווני/ יוגורט בטעם טבעי עשיר בחלבון.
  • רבע כוס שמן זית.
  • –        2 ביצים.
  • שקית אבקת אפייה.
  • כפית מלח.
  • –        2-3 כפות מים או חלב.
  • רוטב עגבניות
  • –        200 גרם מוצרלה.
  • איזה תוספות שבא לכם.

מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. שמים את כל הרכיבים בקערה מלבד החלב ומערבבים עד לעיסה אחידה. מוסיפים בהדרגה את החלב (שימו לב שהבצק יהיה טיפה דביק). משטחים אותו על תבנית, שמים את רוטב העגבניות ואת הגבינה המגוררת ומעל את התוספות כמובן. מכניסים לתנור, ואחרי רבע שעה פחות או יותר, מוציאים, פורסים ומתפנקים.

תגובות גולשים

תגובות גולשים