מתכון פריקסה
אין אירוע שעובר ללא פריקסה בשולחן - זהו מאכל טוניסאי אסלי שתמיד ישמח את האורחים. עם זאת, לפעמים מתחשק לאכול אותו גם ללא קשר לאף אירוע, אז הנה לכם מתכון להכנת פריקסה ביתי.
מרכיבים
- מצרכים לבצק (15 מנות):
- קמח - 1 קילו
- שמרים - שקית אחת
- מלח - כף אחת
- ביצים טריות - 2
- מים - שתי כוסות
- שמן - חצי כוס
- מילוי:
- תפוח אדמה מבושל - 2
- ביצה קשה - 4
- זיתים - קופסת שימורים אחת
- טונה בשמן - 1
- עגבניה - 2
- מלפפון - 2
- פלפל, מלח, לימון, אריסה - לפי טעם
אופן ההכנה
אופן ההכנה יש לשפוך את כל המצרכים של הבצק לתוך קערה ולערבב היטב עד לקבלת מרקם גמיש. לאחר מכן יש לכסות את הקערה עם ניילון נצמד ולהשאיר כרבע שעה. יש לחלק את הבצק לכחמישה עשר חלקים וליצור מהם לחמניות. יש להשאיר את הלחמניות לתפוח כ40 דקות. מחממים את המחבת, שופכים שמן ומטגנים את הלחמניות. יש לקחת את כל המצרכים למילוי, לחתוך לקוביות או עיגולים קטנים ולמלא את הלחמניות.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות