
מתכון פלאפל ביתי
הישראלים מחשיבים את מנת הפלאפל כמנת האוכל הלאומית שלנו, אפילו אם המקורות שלה הם ערביים אנחנו סיפחנו את המנה הזאת לתרבות הישראלית ואפילו המצאנו שיר שהפלאפל שלנו... מה אכפת לנו??
אבל לא יצא לכם לעסוק בשאלה אם הפלאפל הוא המאכל הלאומי שלנו איך זה שלא כל אחד ואחת יודעים להכין אותו?
הנה לפניכם מתכון קל ומהיר הכנה לפלאפל ביתי שמעבר לגאווה הלאומית תוכלו גם להתפאר שאתם הכנתם את המנה הטעימה.
מרכיבים
- גרגירי חומוס - 2 כוסות
- בצל - 1
- פטרוזליה - 3/4 כוס
- כוסברה - 3/4 כוס
- שיני שום - 6
- כמון - 2 כפיות
- מלח - כפית 1
- פלפל שחור - כפית 1
- אבקת סודה לשתייה - כפית 1
- קמח - 2 כפות
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
הוראות הכנה
• השרו את גרגירי החומוס במים ללילה.
• קצצו את הבצל הקלוף והכניסו אותו למעבד מזון יחד עם הכוסברה, הפטרוזליה, גרגירי החומוס, שיני השום והתבלינים וטוחנים.
• מוסיפים את הקמח וטוחנים עד לקבלת מרקם משחתי.
• מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב
• מחממים סיר טיגון עם שמן.
• מכינים מהתערובת כדורים קטנים ומכניסים לשמן הרותח למשך 2-3 דקות או עד להשחמה יפה ומלאה.
בתאבון
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות