
מתכון לציזיקי
ציזיקי הוא מאכל יווני קל להכנה שבד"כ נחשב לתוספת ולא למנה עיקרית, טעמו החמצמץ מוסיף טעם לכל ארוחה ולא סתם הוא אחד מהמנות הכי מוכרות ופופולאריות ביוון.
לפניכם מתכון קל הכנה ומהיר לציזיקי יווני אסלי.
מרכיבים
- יוגורט 3 אחוז (לא יוגורטים ממותקים אלא חמצמץ) - גביע אחד של 150 גרם
- מלפפון - 1
- שמיר - שליש כוס
- שן שום
אופן ההכנה
אופן ההכנה
• קוצצים את המלפפון לחתיכות דקות וקטנות בצורת ריבועים.
• מוסיפים אותם לקערית.
• פותחים את היוגורט ושופכים את תכולת הגביע לקערית עם המלפפון.
• כותשים את שם השום ומוסיפים לקערית.
• קוצצים את השמיר ומוסיפים לקערית.
• מערבבים את הכל יחד.
• מכסים בנייר נצמד ומכניסים לפחות לשעה למקרר.
בתאבון
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות