
מתכון לחומוס
חומוס הוא האוכל המזרח תיכוני שאנחנו כל כך גאים בו עד כדי כך שכל תייר שמגיע לישראל אנחנו מיד שואלים אותו אם כבר אכל חומוס והאם הוא אהב את הממרח שאנחנו כל כך מזוהים איתו.
אבל עם כל ההזדהות הזו כמה מכם באמת יודעים להכין חומוס ביתי טרי, בריא וטעים? הנה לפניכם מתכון לחומוס טעים ובריא.
מרכיבים
- גרגירי חומוס - חצי קילו
- סודה לשתייה - כפית
- שיני שום כתושות - 4 גדולות
- מיץ לימון סחוט טרי - 2 לימונים
- טחינה גולמית איכותית - כוס
- כפית מלח
- כפית כמון טחון
אופן ההכנה
הוראות הכנה
• השרו ללילה את גרגירי החומוס.
• שפכו את הגרגירים למסננת כך שהמים של ההשריה ישפכו לכיור והעביר את הגרגירים לסיר, כסו אותם במים והוסיפו את הסודה לשתייה, הדליקו את הגז והביאו לרתיחה של המים, בשלו אותם עד שהגרגירים רכים.
• הוציאו את הגרגירים של החומוס מהסיר בעזרת מצקת או מסננת ושמרו את המים של הבישול עוד נצטרך אותם בהמשך.
• אחרי שגרגירי החומוס התקררו הכניסו אותם למעבד מזון, הוסיפו 3/4 כוס מימי הבישול וטחנו אותם.
• הוסיפו את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, שיני השום הכתושות, המלח והכמון וטחנו שוב למרקם וצבע שתזהו כבר כחומוס.
• טעמו את החומוס, אם הוא יצא טפל קצת לטעמכם הוסיפו, מלח, מיץ לימון או שום לפי הבנתכם.
בתאבון
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות