
מתכון טוסט אבוקדו בריא ומפנק
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
טרנד המזון הבריא הוליד בתקופה האחרונה מנה חדשה ופופולארית – טוסט אבוקדו. המנה הפשוטה לכאורה הפכה להיות תופעה שמוזכרת בכל בלוגי המזון והרשתות החברתיות. אז מה הופך את טוסט האבוקדו לתופעה? כנראה העבודה שהוא גם בריא וגם מהנה, ולא פחות חשוב בעידן האינסטגרם – מצטלם נפלא.
האבוקדו ידוע ביתרונות הבריאותיים הרבים שלו, ועשיר בסיבים תזונתיים ובשומן בלתי-רווי. אמנם האבוקדו מכיל הרבה שומן, אבל השומן באבוקדו הוכח כמפחית כולסטרול, מאזן את לחץ הדם ואפילו תורם להרזיה ולאיזון רמות הסוכר בדם, ולכן מומלץ לחולי סוכרת.
אז בואו ניגש לעבודה!
מרכיבים
- 2 פרוסות לחם דגנים מלאים
- ½ אבוקדו
- מיץ מחצי לימון
- צרור עלי כוסברה קצוצים
- זרעי צ'יה או פשתן
- תבלין צ'ילי גרוס (למי שאוהב)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- גרידת לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
- לחמם את פרוסות הלחם בטוסטר 3-5 דקות
- למעוך את האבוקדו בקערה, להוסיף את התבלינים
- למרוח את ממרח האבוקדו על הטוסט ולקשט בזרעי הצ''יה
מתכונים בריאותיים נוספים, תוכלו למצוא באתר גפן מדיקל
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות