מתכון ללחם ללא שמרים
לחם ללא שמרים הוא לחם אוורירי בעל מרקם אוורירי הדומה לעוגה. המתכון קל ונוח ומתאים לכם במידה שאין לכם זמן פנוי לאפייה אך בכל את מתחשק לכם לחם ביתי אפוי ומפנק.
Ingredients
- מצרכים למתכון ללחם לא שמרים:
- קמח - 3.5 כוסות
- אבקת אפייה - 1 כפית
- מלח - 1 כפית
- חצי כף סוכר
- כוס ושליש ריוויון
- חמאה מומסת - 50 גרם
- ביצה
Instructions
תהליך ההכנה:
ראשית כל שמים בקערה את הקמח האבקת אפייה הסודה לשתייה המלח והסוכר ומערבבים את כולם לאחר מכן מערביים בנפרד את כל הנוזלים ומוסיפים אותם לתערובת הקמח, מערבבים עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד. משמנים תבנית ויוצקים את התערובת לתוכה, מחממים תנור ל220 מעלות ואופים כ45 דקות. יש לשמור את הלחם בתוך קופסה סגורה בכדי שלא יאבד מטריותו.
בתאבון!
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות