
מתכון לעוגת לוטוס
העוגיות הפריכות והטעימות הללו הן אהבתם של רבים. הן מעולות עם כוס קפה, כוס שוקו או אפילו סתם ככה כנשנוש. הפעם בחרנו לשדרג את כל הטוב הזה ולהפוך את העוגיות הללו לעוגה פשוט מעולה.
Ingredients
- עוגיות לוטוס - 200 גרם
- חמאה מומסת - 100 גרם
- שוקולד לבן - 250 גרם
- שוקולד לבן - 150 גרם
- מלח - קורט
Instructions
מכינים מהעוגיות פירורים ומוסיפים את החמאה המומסת לתוכן. מערבבים. מכניסים לתבנית עגולה ומשטחים. אפשר גם בתבנית פאי קוטר 22. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. מומלץ לשמן מעט את הדפנות.
בשלב הבא נכין את המלית. מחממים את השמנת על הגז עד להרתחה ושופכים על השוקולד הלבן. מוסיפים מעט מלח. ממתינים כ2 דקות ואז מתחילים לערבב את השוקולד עם השמנת. מוציאים את הלוטוס מהתנור ושופכים את הבלילה על התחתית. לציפוי העוגה נעשה שימוש בממרח לוטוס ובשברי עוגיות לוטוס. אחרי שהעוגה התקשתה, ממיסים את הממרח לוטוס במיקרו. לא להרבה זמן. עם שק זילוף ביתי מזלפים את הממרח על גבי העוגה.
זה הכל. עוגה חלומית וטעימה ללא ביצים, ללא קמח שתמיד כייף שיש בבית. את העוגה חשוב להכניס למקרר לכמה שעות כדי שתתקשה.
מרכיבים:
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות