
מתכון לגלידה פיסטוק
מי לא אוהב גלידת פיסטוק איכותית, טעימה וירקרקה, כזו שעליה מפוזרים להם חתיכות פיסטוקים שבורים ופריכים וכל כף שנכנסת לפה גורמת אושר עילאי בחיך הפה ולפעילות מוגברת של בלוטות הטעם, אם אתם עונים על הקריטריון הזה אז הנה לכם מתכון פשוט להכנה וטעים מאד!! של גלידת פיסטוק איכותית וביתית שכל אחד ואחת יכולים לעשות בבית בכמה דקות בודדות.
מרכיבים
אופן ההכנה
אופן ההכנה לגלידת פיסטוק
כדי להכין את גלידת הפיסטוק ראשית צריך להכין מחית פיסטוק מהפיסטוקים הקלויים, הקלופים והממולחים, הכניסו 230 גרם פיסטוק קלוי לתוך טוחן תבלינים וטחנו את הפיסטוק עד כדי מצב שהוא מפריש שמן והעובי שלו דק מאד, הוסיפו בשלב זה מעט שמן קנולה כדי להפוך את הפיסטוקים המרוסקים ממש למחית רטובה במראה ובהרגשה, בשלב זה הכניסו את המחית לצנצנת ועברו לשלב הבא.
• בקערה גדולה הכניסו את החלב המרוכז, השמנת ומחית הפיסטוק יחדיו והחלו לערבב עם מיקסר עד קבלת עיסה סמיכה.
• העבירו את העיסה לכלי והכניסו למקפיא למשך כמה שעות טובות (מינימום 6) עד שתוכלו להגיש את הגלידה.
• הכניסו למעבד התבלינים את 50 הגרם האחרונים של הפיסטוק הקלוי, ממולח וקלוף ורסקו אותו למצב של גרגירים גדולים.
• הוציאו את הגלידה מהמקרר לפני הגשה פזרו מעל קצת שברירי פיסטוק שזה עתה הכנתם והגישו.
בתאבון
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות