כשמדברים על אפייה ופחמימות טעימות חושבים באופן אוטומטי כמעט על בצק, אך האם ידעתם שיש לא מעט מאפים טעימים שאפשר להכין גם בלעדיהם? הנה כמה דרכי הכנה וטכניקות אפייה של מאפים מעולים ללא בצק שמרים בכלל.

לחם עגבנייה עסיסי

לחם על בסיס עגבנייה שמכינים עם תערובת זהה של קמח לבן וקמח כוסמין מלא. מאבקת אפייה, מעט תבלינים ו-50 גרם חמאה נקבל מאפה מנצח – חם, טרי ובעיקר מפתיע בנפח ובאווריריות שלו.

פיתה יוגורט במחבת

מי ידע שבשביל מאפים אפילו אין צורך בתנור? הלחם הפשוט והקל הזה הוא דוגמה לסגנון של מאפים שאפשר להכין על המחבת, ונכון שאין שמרים ואי אפשר לעשות הכיס, אבל התוצאה של פיתה דקה, קראנצ׳ית ומלאה היא פשוט ממכרת. מתאים במיוחד עם גבינות, ציזיקי ובעצם כל מאכל שאתם אוכלים בדרך כלל עם לחם.

לחמניות גבינה

החלבון של הגבינה שהיא המרכיב העיקר בלחמניות המעולות האלו מעניקות נפח יוצא דופן וכמעט שאי אפשר לנחש שלא מעורב בסיפור בצק שמרים בכלל. גם כאן מומלץ להשתמש ביוגורט יווני כבסיס וניתן לבחור בסוגים שונים של גבינות ומיקסים – קשקבל, מוצרלה, גאודה ומה שאוהבים.

מאפה שוקולד בצק עלים

יש הרבה מאד מאפים נהדרים מבצק שמרים שעונים על ההגדרה וזוהי רק דוגמה אחת שכזו. מכינים את המאפה הזה מבצק עלים כמובן, שוקולד איכותי לפי הטעם וביצה טרופה וזהו פחות או יותר. קינוח מפנק ופשוט למי שרוצה להרשים את האורחים בלי הרבה מדי מאמץ.

אלו הם כמה רעיונות מנצחים ששווה לנסות וחשוב תמיד לזכור שיש הרבה מאד מאפים מעולים שאפשר להכין בלי בצק שמרים, התפחה ויותר מדי עבודה קשה. קדימה, זה הזמן לנסות!

תגובות גולשים

תגובות גולשים