אין יותר כיף מלהדליק טאבון ולהכין מאפים טריים וחמים, ריח האפייה שאופף את החצר והטעמים שהאש חורכת על הבצק גורמים לכל מאפה שיוצא מהטאבון להיות פי כמה וכמה טעים יותר מזה שנאפה זה עתה בתנור רגיל.

אבל שמעו להצעתנו ואם אתם רגע לפני רכישת טאבון בחרו בזה אשר מתחמם עם עצי בערה ולא המודרני עם בלון הגז, למה אתם שואלים? שאלה מצוינת מיד התשובה!

טאבון עצים מסורתי

אם יצא לכם לטייל באיטליה או שנכנסתם למסעדה איטלקית שמכבדת את עצמה ומחזיקה טאבון לאפיית הפיצות והפוקאצ’ות בטוח שמתם לב כי ערמת עצים קטנה דחוקה בצד אחד של הטאבון בעוד בצדו השני המאפים מתחממים, אין זה מקרי שדווקא המסעדות האוטנטיות הן אלו שמחזיקות טאבון עצים קלאסי, זה מעיד על מקצועיותם והבנתם בהכנת מאפים בטאבון.

אז למה טאבון עצים? ההבדלים בין טאבון העצים וטאבון הגז הוא אך ורק אופן הבערת האש, בעוד בגז המבערים הם אלו שדואגים לחמם את אבני השמוט של התנור בטאבון העצים מן הסתם הבערת האש נעשית על ידי עצי בערה מיוחדים (לרוב עצי פרי הדר).

עד כה נשמע שדווקא יותר קל ונחמד לתפעל טאבון גז מאשר זה של העצים וזה נכון התפעול באמת יותר קל בטאבון הגז, ההדלקה מהירה, אין צורך להזין את האש כל הזמן בעצים, הטמפרטורה נשארת פחות או יותר אותו הדבר כל הזמן… תענוג אז מה צריך את העצים?

פשוט מאד בגלל הטעם! עצי הבערה פולטים עשן אשר נושא עמו טעמים רבים וחזקים המתמזגים עם הבצק והגבינות ומעשירים את טעמם, זוהי הסיבה העיקרית לשימוש בטאבון עצים, הוא איננו קל לתפעול ומצריך מכם הרבה יותר השקעה ועבודה אך התוצר הסופי שלו פשוט מעולה.

תגובות גולשים

תגובות גולשים