מתכון לטורטייה עם בשר
כל חובב בשר שטעם פעם בחייו טורטייה בשר איכותית יודע כי מדובר באחד מהמאכלים הטעימים והטובים שאפשר לבקש, כשהטורטייה הטרייה סופחת אליה את מיצי הבשר, האבוקדו, הפלפלים והגזרים המוקפצים היא הופכת להיות מעדן מלכים, כזה שתרצו עוד אחד או שניים מיד שתסיימו את הראשון.
בעמוד זה תמצאו מתכון מעולה לטורטיית בשר איכותית וקצת פיקנטית, את מידת החריפות אתם יכולים בקלות להפחית או להגדיל לפי טעמכם האישי.
מרכיבים
- חבילת טורטיות איכותית
- בשר בקר טחון טרי - 500 גרם
- בצל אחד גדול
- 2 שיני שום
- קופסא אחת של עגבניות מרוסקות
- חצי קופסא של רסק עגבניות
- פפריקה חריפה
- טבסקו אדום
- שני פלפלים אדומים
- שני גזרים
- כף פלפל שחור
- מלח
- אבוקדו
- עגבנייה פרוסה
- שתי כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה
על מחבת עם שמן חם טגנו את הבצל הקצוץ עד להשחמתו, לאחר מכן הוסיפו את הבשר ועם כף ערבבו היטב והקפידו שתוך כדי הערבוב הבשר מתפורר לו, כשתראו שכל הבשר מפורר והגוון האדום שלו הפך לאפור צרוב הוסיפו את רסק העגבניות, את העגבניות המרוסקות, את השום הכתוש, את הפפריקה החריפה, את הפלפל השחור ואת המלח יחד עם שתי כפות השמן זית וכמה טיפות של טבסקו לפי מידת החריפות הרצויה.
בשלו היטב עד שהרוטב מבעבע ורותח, החלישו את האש לקטנה ותנו לרוטב להתבשל לפחות עוד 12-15 דקות כשמידי פעם יש לערבב היטב.
בינתיים שימו שמן במחבת או סיר אחרים, חתכו את הפלפלים והגזרים לרצועות דקות ובשלו אותם עד שיהיו רכים למגע.
קחו טורטייה מרחו עליה מעט אבוקדו, פזרו עליו מעט מלח, שימו קצת מהפלפלים והגזרים המאודים ועל כל זה צקו כמה כפות טובות של רוטב הבשר, גלגלו את הטורטייה והכניסו לטוסטר שחומם מראש ל 220 למשך כמה דקות עד שתבחינו כי הטורטייה מעט מושחמת.
בתאבון
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות