יש לכם אירוע בקרוב? רוצים שהאוכל לא יאכזב אף אורח? חשוב לבנות תפריט המתאים לאורחים שלכם ולכמות האורחים המוזמנים ולא לשכוח את הדברים הקטנים כגון מתוקים על הבר, תוספות על שולחנות, הפעלות, אטרקציות מעניינות ועוד.

כאשר מארגנים אירוע נושא האוכל נחשב לאחד הגורמים הכי חשובים למארחים ולאורחים. האוכל בהרבה מקרים נחשב לעמוד התווך של האירוע, זהו החלק הכי חשוב, לו כולם מחכים.

אירוע קייטרינג

אם הזמנתם קייטרינג לאירועים בשביל האירוע שלכם אז בהחלט עשיתם בשכל! לפחות הנושא של האוכל כבר מאחוריכם. כאשר מתכננים אירוע חשוב לקחת בחשבון את כל הדברים – החל מבחירת אולם אירועים מתאים, בחירת דיג'י, צלם מקצועי וספקים אחרים בתחום. כל אלו יחד יעשו את האירוע שלכם לאירוע מצליח ובלתי נשכח אך זכרו, החלק הכי חשוב הוא האוכל. האורחים בדרך כלל מגיעים לאחר העבודה או ממקומות רחוקים וההגעה שלהם כרוכה במאמץ. כאשר אורחים אלו יגיעו לאירוע שלכם, הקיבה שלהם כבר תדבר בעד עצמה ותסמן להם שהם צריכים להכניס משהו לבטן.

בניית תפריט

אחרי שבחרתם את חברת הקייטרינג המתאימה ביותר לכם תדרשו לקבוע את התפריט וסדר המנות. זכרו, תפריט באירוע קובעים לפי תקציב ולא לפי האוכל עצמו. לא תרצו לסגור קייטרינג יקר מאד שלא תוכלו לעמוד בתשלום שלו. בנוסף, התקציב שלכם יעזור לכם להתאים את כמות האוכל לאורחים שעתידים להגיע.
בניית התפריט צריכה להיות בליווי איש מקצוע מטעם חברת הקייטרינג והתפריט צריך לכלול מנה ראשונה, מנה עיקרית, מנות תוספות בצד, סלטים והכי חשוב קינוח מתוק או מלוח! לאחר שהחלטתם מהם המנות עצמם נסו לחשב את כמות האורחים ואת כמות האוכל. הדבר הכי נורא שיכול להיות באירוע הוא שמנות האוכל יגמרו מוקדם מידי. במקרים כאלו עדיף שהאוכל יהיה פחות איכותי אך יספיק לכולם.

תפריט בונים לפי עונת השנה

הרבה לא חושבים על זה אבל לכל סוג אוכל יש את העונה המתאימה ביותר לו. לא תרצו הגיש מרק חם בחודש אוגוסט.
עונתיות נכונה יכולה לעשות הבדל משמעותי מאד באיכות ובטריות של האוכל. בתקופת הקיץ נסו להגיש מנות צוננון ומרעננות הכוללות פירות וירקות קרים. בעונה הקרה נסו להגיש מרקים וירקות אש (בטטה, דלעת וכו) מומלץ אפילו להשתמש באוכל על פתיליה המתבשל במשך כמה שעות.

תפריט מגוון

אחד הדברים שהכי "עושים את זה" לאורחים באירועים הוא הגיוון. אנשים היום אוהבים שפע ועושר ולכן האורחים ירצו לראות מגוון של מאכלים. בנוסף, תפריט מגוון יגרום לאורחים לקבל תחושה של השקעה ומחשבה על הפרטים הקטנים.

לסיכום

אם אתם עושים אירוע חשוב לתכנן אותו בקפידה ולא לזלזל באוכל – זהו המרכיב החשוב ביותר באירוע שלכם. האוכל חייב להיות טרי, איכותי בכמות גדולה המספיקה לכל האורחים שלכם. נסו לעשות תפריט מגוון והתייעצו עם אנשי מקצוע עם ניסיון בתחום.

תגובות גולשים

תגובות גולשים