עוגת פרווה לכל שעה של היום

אחת הבעיות של מי ששומרים על כשרות והפרדה בין מאכלי חלב ובשר היא נושא הקינוח בתום הארוחה. הניסיון אומר שמרבית עוגות הפרווה שמוגשות לאחר ארוחה בשרית הן לרוב טעימות פחות והמרכיב העיקרי בהן- המרגרינה מורגש עד למאוד. יחד עם זאת, אנחנו טוענים כי לא כל עוגת פרווה צריכה להיות בטעם כזה. ישנן עוגות מדהימות וטעימות על בסיס פרווה וכל עוגה ניתן לשדרג עם קצת דימיון ושימוש בחומרי גלם איכותיים ובריאים יותר. אז איך עושים זאת?

הנה כמה טיפים ובסוף יש לנו בונוס- מתכון!

  1. מרגרינה ניתנת להחלפה גם שמדובר בעוגת פרווה- אחד מהמרכיבים השנויים ביותר במחלוקת של עוגות פרווה היא המרגרינה. כמעט בכל המתכונים לעוגות מסוג זה תמצאו את החומר דמוי החמאה מככב וכמובן שמדובר באחד מן המוצרים הכי פחות בריאים והכי מלאים בשומן טראנס שתמצאו על המדף. אז במה אפשר להחליף? כעקרון המרגרינה באה לתת נימוחות ושומן לעוגה. ומה יותר טוב מלתת שמנוניות ונימוחות מאשר שמן? השתמשו בשמן קנולה והמירו את הגר' המבוקשים של המרגרינה במ"ל של השמן.
  2. שמנסים להפוך עוגה חלבית לעוגת פרווה- רבים אינם מסתפקים במתכוני העוגות הכשרות פרווה ומעדיפים במקום עוד מתכון גרוע לנסות ולהפוך את העוגה שהם אוהבים ומכירים מגרסה חלבית לגרסה שתתאים לכל שעה ולא משנה מה אכלת לפניה. כדי לעשות זאת, המירו את החמאה בשמן, ואת החלב ניתן להמיר בחלב אורז או חלב סויה. שימו לב שבשניהם המשקה מועשר בסוכר ולכן הפחיתו בחצי את כמות הסוכר מן המתכון המקורי.
  3. יש עוד סוגי שוקולד חוץ משוקולד חלב- בעוגות רבות טובות ואיכותיות נוהגים להמליץ על שוקולד חלב מומס למתכון לתוספת טעם ולקבלת תוצאה מנצחת. אך מי אמר שחייבים להשתמש דווקא בשוקולד חלב או שוקולד לבן המבוססים על חלב ומוצריו? המירו את השוקולד לשוקולד מריר של 40-50% קקאו ותקבלו עוגה טעימה לא פחות ואפילו בריאה בזכות סגולות המרפא שיש לשוקולד המריר.

וכעת אחרי שהבנו כמה אלמנטים עיקריים באפייה פרווה, הנה מתכון לעוגת שמרים פרווה בטעם קפה.

מרכיבים:

1 חבילת שמרית שמרים טריים

1/2 כוס מים פושרים

1 כוס חלב סויה או כל תחליף חלב שניתן לחימום

3 ביצים טרופות קלות

1 1/2 כוסות סוכר לבן

חצי כפית מלח

4 כוסות קמח

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש

3 כפות קינמון גרוס

תבנית עגולה 10 אינצ' לעוגות בבקה

 

הוראות הכנה:

  1. ממיסים את השמרים במים הפושרים.
  2. מערבבים בקערה גדולה (רצוי של מיקסר על מהירות איטית) את הביצים הטרופות, וחלב הסויה לאחר שהתקרר מעט מן החימום. מערבבים היטב. ממשיכים ומוסיפים 1/2 כוס סוכר ואת המלח. מוסיפים גם 1/2 כוס שמן קנולה. מערבבים וברגע שהתערובת בטמפ' החדר מוסיפים אליה את השמרים המומסים ואת הקמח. ממשיכים לערבב היטב.
  3. את הבצק שהתקבל מוציאים מן הקערה אל משטח מקומח. לשים היטב במשך 10-15 דקות עד אשר הבצק נהיה חלק למגע. משמנים קערה נקייה קלות מניחים את הבצק ומכסים במגבת לחה. מניחים לבצק לתפוח במשך שעה וחצי- שעתיים עד אשר הבצק מכפיל את גודלו. לאחר שהבצק תפח, הופכים אותו, ולוחצים בעדינות כלפי מטה. מניחים לבצק לתפוח לעוד 45 דקות נוספות.
  4. מוסיפים לקערה קטנה, כוס סוכר ו-3 כפות קינמון גרוס. מוציאים את הבצק שתפח ויוצרים ממנו כדורים קטנים בגודל שווה. כל כדור בצק טובלים בדבש ולאחר מכן בתערובת הסוכר והקינמון. את הכדורים מסדרים זה לזה עם מרווחים קטנים בתבנית עגולה של 10 אינצ' רצוי תבנית מהסוג המשמש לעוגות בבקה (תבנית עגולה עם ראש חרוט באמצע). מכסים את התבנית ומניחים לבצק לתפוח שוב למשך 30 דק'.
  5. מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
  6. מכניסים את התבנית עם הבצק שתפח לתנור ואופים בחום הגבוה במשך 10 דק'. בתום עשר הדק' מורידים את הטמפ' ל-175 וממשיכים לאפות עד שהעוגה מקבלת גוון שחום- זהוב –כעבור 30 דק' לערך, תלוי בסוג ועוצמת התנור.

ושיהיה בתאבון!

 

 

תגובות גולשים

תגובות גולשים