אם אתם סובלים מנדודי שינה, אם אתם מוצאים את עצמכם מתקשים להירדם, אם השינה שלכם לא עמוקה דיה, אתם חייבים לקרוא את הכתבה הבאה, יכול להיות שהפתרון לבעיית השינה שלכם נמצא ממש כאן ואולי תמצאו פתרונות לבעיות נוספות.

על פי מחקר שהתפרסם לאחרונה ובחן כ-2,000 נדגמים עולה שככל שהנדגמים אכלו יותר אורז כך שנת הלילה שלהם הייתה איכותית יותר. אך מה הוא מחקר ללא קבוצת ביקורת?!. החוקרים השוו את איכות השינה של נבדקים אשר אכלו נודלס, לחם ואורז ובחנו את איכות השינה של כל קבוצה. הם מצאו שלאכילה של אורז יש השפעה חיובית על איכות השינה שלנו.

לא ברור מדוע דווקא אורז משפר את איכות השינה, ייתכן והערך הגליקמי של האורז. ערך ה-GL, אחראי על המידה שבה פחמימות מתפרקות לסוכר הדם. ה-GL מעלה את רמות חלבון הטריפטופן שאחראי על ייצור סרטונין והוא ידוע בהשפעותיו על שינה. בניגוד לאורז, ללחם ולנודלס יש ערך GL נמוך, וייתכן מאוד שפה קרוב הכלב. כך לפחות סבורים החוקרים שערכו מחקר זה באוניברסיטה הרפואית קאנאזאווה (Kanazawa) שביפן.

אורז טוב לא רק לשינה, גם לבריאות שלנו…!

אבל למה להרחיק עד ליפן? גם בישראל עורכים מחקרים נהדרים שכדאי לעקוב אחריהם. כך למשל, מרכז המחקר של בית החולים אסף הרופא ערך מחקר שתכליתו הייתה לבדוק כיצד ניתן להוריד יתר לחץ דם. התוצאות היו מדהימות. הם גילו שאנשים שסובלים מלחץ דם גבוה והכניסו אורז לתפריט היומי שלהם הצליחו להוריד את הלחץ דם ואלו שהמשיכו לצרוך אורז לתקופה ארוכה הצליחו לשמור על ערכים טובים של לחץ דם לאורך זמן. יש לציין, שהמחקר בחן צריכה של אורז מלא.

מלבד שיפור השינה וירידה פוטנציאלית בלחץ הדם, לאורז נודעות השפעות בריאותיות נוספות ומשמעותיות, וחשוב להכיר בהן:

כך למשל נמצא שאורז מלא (אורז בסמטי או אורז יסמין) המכיל את שכבות הנבט והסובין כולל גם זרחן (בונה עצם), ויטמין B ומגנזיום. כמו כן, אורז מלא ידוע ביכולת שלו לדכא תחושת רעב ומסייע רבות לדיאטה, הורדה במשקל ושמירה על משקל.

אורז נחשב לאחד המזונות העיקריים בעולם, יותר מבשר או חלב ואפילו יותר מחיטה. האדם צורך 700 מיליון טון בשנה, ונראה שללא אורז יהיה לנו קשה להתקיים.

מתכון: אורז מוקפץ עם עוף ופטריות

הרכיבים הנדרשים לכ-6 מנות:

להכנת האורז:

1/4 כוס שמן.

1.5 כוסות אורז יסמין או אורז בסמטי.

כפית מלח.

3 כוסות מים רותחים.

 

להכנת הפטריות והעוף:

 

1 בצל – פרוס דק.

3 כפות שמן.

5-6 פטריות שיטאקה – לקצוץ.

חזה עוף – לחתוך לרצועות.

חצי חבילה של נבטים.

1 פלפל אדום חריף – לקצוץ לקוביות.

3-4 כפות סויה.

3-4 כפות חומץ בלסמי.

1 כף סילאן תמרים.

2-4 גבעולי בצל ירוק – לקצוץ.

זרעי כוסברה.

חופן שומשום קלוי.

פלפל שחור.

 

ההכנה:

 

לאורז: במסננת – שוטפים היטב היטב את האורז. כשכל המים יצאו, מחממים שמן בתוך סיר. מוסיפים את האורז ומטגנים למשך כ-3-4 דקות. לא לשכוח לערבב מדי פעם. לאחר מכן מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את סיר האורז ומבשלים כ-18 דקות. מכבים את הגז ומשאירים את הסיר סגור למשך 10 דקות. לאחר מכן פותחים את סיר האורז ומאווררים אותו קצת בעזרת מזלג.

 

למוקפץ: בווק – מחממים שמן ומטגנים בו למשך כ-5 דקות את הבצל, עד שהוא מזהיב. לאחר מכן מוסיפים פטריות, פלפל חריף, ואת העוף, מערבבים ומטגנים עוד כ-7 דקות.

מוסיפים את הנבטים, הבצל הירוק ומקפיצים את הכול למשך כ-3 דקות. מוסיפים סויה, סילאן תמרים וחומץ ולבסוף מוסיפים מלח, פלפל וזרעי כוסברה. מחכים עד שירתח ומורידים מן האש.

 

משלבים בין האורז לבין העוף והפטריות בצלחת הגשה יפה ונהנים מכל ביס!

אז כמו שאומרים, "יאללה, אורז ולישון".


כותרת מטא

אורז לשינה טובה

 

תיאור מטא

מי היה מאמין שמאכל שאנחנו רואים ככל כך סתמי כמו אורז יכול להיות כל כך בריא ובנוסף גם משפר את איכות השינה.

וכן, יש גם מתכון.

 

URL

אורז

תגובות גולשים

תגובות גולשים