בזמן האחרון נראה, כאילו ההמבורגר כל כך פופולרי, שהוא הפך להיות המאכל הלאומי של ישראל. לצד החומוס והפלאפל הנצחי, נפתחו בשנה האחרונה יותר מזללות ומסעדות – שבעצם מגישות קציצות – מכל סוג מסעדה אחר.

לכבוד הטרנד הקצוץ, קבלו שני מתכונים לקציצות בשר מעולות.

קציצות בשר לטיגון או לרוטב עגבניות

  • ½ קילו בשר בקר – חזה או נתח רזה אחר, טחון פעם אחת
  • ½ קילו בשר בקר מנתח שמן יותר, טחון גם כן, פעם אחת
  • 3 שיני שום
  • 2 ביצים גודל בינוני
  • כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה, אם אתם שומרי כשרות)
  • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס ומלח – לטעם
  • 2 כוסות 'פנקו' (פרורי לחם יפניים)

או

  • 2 כוסות לחם שחור – לא טרי; בן יום או יומיים – מפורר
  • כף רוטב סויה
  • כוס וחצי מים חמימים
  • כוס שמן זית

הוראות הכנה

  1. בקערה מתאימה, מערבבים את הבשר עם השום, הביצים, הגבינה, הפלפל השחור ומעט מלח.
  2. מוסיפים את פרורי הלחם/פנקו והסויה לתערובת ולאט-לאט מוסיפים מים, עד לקבלת מרקם רצוי; נח לעיצוב בצורת כדורים שטוחים.
  3. מחממים את השמן במחבת מתאים ומטגנים את הקציצות, חמש או שש בכל פעם, על שני הצדדים, עד שהן משחימות.
  4. אפשר לא לטגן את הקציצות, אלא לבשל אותן ברוטב עגבניות: מכינים רוטב פסטה עגבניות מהסוג שאוהבים (או קונים רוטב פיצה מוכן), קורצים כדורים מתערובת הקציצות ומבשלים ברוטב חם, עד שהקציצות מוכנות.

קציצות בשר – לא רק מבשר אדום

לא חייבים להשתמש רק בבשר אדום להכנת קציצות בשר: אפשר – כמו במתכון הבא – להשתמש בבשר הודו או עוף או בתערובת של בשר מסוגים שונים. קציצות הודו או עוף יהיו קלות יותר לעיכול והן מתאימות מאוד לילדים צעירים או קטנים.

כדורי הודו ברוטב חמוץ מתוק

  • ½ ק"ג בשר הודו טחון
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ
  • שתי כפות רוטב סויה

לרוטב

  • פחית אננס גדולה, עם הנוזלים
  • כפית וחצי קורנפלור
  • גזר קטן, חתוך לפרוסות דקות
  • ס"מ או שניים של ג'ינג'ר טרי – ללא קליפה, קצוץ
  • 1/3 כוס מים
  • 1/3 כוס חומץ הדרים
  • 1/3 כוס סוכר דמררה חום
  • 1/3 כוס קטשופ
  • כף רוטב HP
  • פלפל אדום (רגיל) חתוך לרצועות דקיקות – אפשר גם להוסיף צ'ילי אחד, לגיוון טעמים.

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. בקערה מתאימה, מחברים את הבשר עם הבצל ורוטב הסויה ויוצרים משהו כמו 20 כדורים.
  3. מניחים על נייר אפיה משומן קלות ואופים בתנור כ- 20 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
  4. בזמן הצלייה מכינים את הרוטב:
  5. מערבבים את הסירופ מפחית האננס והקורנפלור בסיר בינוני עד שלא נשארים גושים.
  6. מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד האננס והפלפל האדום. מבשלים תוך ערבוב על אש גבוהה עד שהסירופ מסמיך מאוד ומתחיל אפילו לרתוח. בינתיים מרסקים גס או קוצצים את האננס.
  7. לאחר שהרוטב רותח, מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את האננס ורצועות הפלפל הדקות. משאירים על האש כדקה או שתיים, מכוסה.
  8. מגישים את כדורי הבשר ויוצקים מעליהם את הרוטב.

תגובות גולשים

תגובות גולשים