ישראל משופעת בפירות לאורך כל ימות השנה. יחד עם זאת, בקיץ קיים מבחר גדול מאוד מהם שחלקם הינו אקזוטיים. צריכתם היא רבה מאוד בעונות הללו והם נאכלים טבעיים או שניתן לשלב אותם בעוגות, גלידות וכדומה, להכין מהם מיצים, שייקים, קינוחים, ריבות ועוד. הם טעימים מאוד בכל וריאציה, ובנוסף, מזינים מאוד בזכות היותם עשירים בויטמינים ומינראליים. מעבר לכך, שילובם בתפריט אינו גורם להשמנה ואנשים השומרים על דיאטה וחוששים לעלות במשקל יכולים לצרוך אותם ללא חשש. פירות אלו ניתן להקפיא והשימוש בקפואים נועד לתקופות חורף ותקופות בהם הטריים אינם זמינים. יתרון נוסף הוא בשילוב של פירות קיץ וחורף יחדיו למען יצירת טעמי שייקים ומיצים מגוונים יותר.

מגוון פירות קפואים

קיים מבחר פירות קפואים וביניהם: אפרסק, אבטיח, דובדבן, תות שדה, אננס,  בננה, ליצ'י, מלון, סברס, מנגו, משמש, פיטאיה, קיווי, פסיפלורה, תאנה, תמר שחור ועוד. בנוסף לאלו אותם מגדלים בארץ ניתן לייבא אחרים קפואים מאירופה וממקומות אחרים, וכאן מדובר בעיקר על פירות יער, אוכמניות, פטל שחור ואדום ומינים אחרים שכמעט ולא מגדלים בארץ. ניתן להכין שייקים המורכבים מתערובת של פירות קפואים שונים, להוסיף קצפת, גלידות, סירופ שוקולד, מייפל ועוד ולהפוך את המשקה למיוחד. איכות הפירות נשמרת היטב בגלל שהם מוקפאים בשיא טריותם ובשלותם בשיטת הקפאה מיוחדת ומהירה. כך שהמשקה הנוצר איכותי, טבעי וטעים. עלות משקה כזה סבירה מאד ביחס לכמות ולריכוז הפרי הטבעי המצוי בו.

שייק פירות טעים במיוחד הינו שייק בננות ותמרים. הכנתו קלה והינו מתאים לשתייה בכל אחת משעות היום.

מתכון מוצע:

חומרים ל-2 מנות:

2 בננות בשלות אותן חותכים לקוביות גדולות

8 תמרים לחים או מיובשים מזן מג'הול

2 כוסות חלב סויה (לטבעונים) או חלב רגיל

כוס קוביות קרח

אופן ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים הללו לבלנדר או למעבד מזון, מפעילים ומרסקים אותם עד לקבלת מרקם נוזלי חלק. יוצקים לכוסות ומגישים.

שייקים טעימים כאלו, ואחרים נוספים, מועדפים מאוד בימי קיץ חמים ולחים. ניתן למצוא אנשים רבים על חופי ים, לשפת בריכה, בבתי קפה, בגינות פרטיות, על מרפסות שמש ועוד הלוגמים משקאות המיוצרים ממגוון פירות קפואים איכותיים.

בנוסף, משתמשים בפירות קפואים גם בתעשיות מזון שונות ביניהן: עוגות, גלידות, קינוחים, ריבות וכדומה, וצורכים אותם בתי אוכל, מלונות, גלידריות, מסעדות, קונדיטוריות ועסקים אחרים בתחום המזון. ניתן למצוא אריזות בגדלים שונים, לרוב, 1 ו 2 קילוגרם, כאשר עסקים רוכשים את הגדולות שבהן ואילו אנשים פרטיים, בדרך כלל, את האריזות הקטנות. השימוש בפירות קפואים נוח מאוד מאחר והם מגיעים רחוצים, נקיים ומעובדים, כך, שכל מה שיש לעשות זה להוציאם מהמקפיא, להפשירם ולהשתמש בהם לצרכים השונים. במקרים רבים, אין אפילו צורך להפשירם וניתן להשתמש בהם במיידית.

תגובות גולשים

תגובות גולשים