
מתכון לפיצה נפוליטנית אמיתית
נאפולי היא בירת הפיצה העולמית זאת בזכות היותה המקום בו הפיצה הראשונה הגיחה לעולם וגם בזכות כך שהפיצות הנפוליטניות נחשבות לפיצות הטעימות והטובות בעולם, ממש מהסיבות האלו החלטנו לפנק אתכם בפיצה נפוליטנית אמיתית, אם יש לכם טאבון עצים מסורתי בבית זה יעזור לטעם אם לא גם אפייה בתנור על אבן שמוט תספיק.
מרכיבים
- 1 ק"ג - בצק פיצה איכותי
- 1 - כף שמרים יבשים
- 1 - כף מלח
- כוס וקצת - של מים פושרים
- 6 - עגבניות אדומות ורכות
- 3 - שיני שום
- צרור - עלי בזיליקום
- צרור - עלי אורגנו טריים
אופן ההכנה
אופן ההכנה לפיצה הנפוליטנית
• בתוך קערה את המים הפושרים את כל הכמות
• שפכו לבפנים את המלח והשמרים ומוססו אותם
• לאחר שמוססתם את השמרים והמלח החלו לשפוך את הקמח לאט לאט לקערה תוך כדי שכל חופן שאתם מכניסים אתם מערבבים עם היד בדרך זו אתם יוצרים את הבצק בצורה המושלמת כיוון ולא תבזבזו קמח שידבק על הדפנות.
• כאשר הבצק דביק ונעים למגע, בדקו אותו על החדרה האצבע מעט פנימה, אם הבצק חוזר חזרה בצורה גמישה הוא מוכן אם לא המשיכו ללוש אותו עוד קצת.
• כסו את הבצק והניחו לו למשך שעתיים שיתפח בתוך קערה מכוסה בניילון נצמד.
• לאחר שעתיים הוציאו את הבצק וטפחו עליו כדי להוציא את האוויר לאחר מכן חלקו אותו לכדורים קטנים של 65 גרם.
• קמחו מעט את השיש ופזרו את הכדורים על השיש מכוסים במגבת לחה להתפחה נוספת של 4-5 שעות.
• בינתיים הכינו את הרוטב, חתכו את העגבניות לריבועים, וטגנו אותם בסיר עם שמן זית עד שהן מפורקות והפכו למעין עיסה, כתשו את שיני השום אל תוך עיסה זו, הוסיפו קצת אורגנו קצוץ דק מצרור האורגנו הטרי שיש לכם, עשו אותו הדבר מהבזיליקום, בנוסף מלחו והוסיפו מעט פלפל שחור והמשיכו לבשל על אש קטנה עד לרוטב מבעבע, טעמו אם יש צורך לחזק מעט את הטעמים הוסיפו מלח או פלפל.
• חממו תנור לכדי 220 מעלות.
• טפחו על הכדורים שמעט יצא מהם אוויר ויהיו גם שטוחים וקלים לעבודה, צבטו עם האצבעות מבפנים ומשכו את הבצק תוך כדי תנועת סיבוב כדי שהבצק יהפוך לעיגול שהקצה שלו עבה מהמרכז הצורה הרשמית של פיצה נפוליטנית.
• מרחו את רוטב הפיצה שהכנתם בנדיבות, הוסיפו כמה עלי בזיליקום, חתיכות מוצרלה מפוזרות, את התוספת שאתם רוצים וזילוף עדין של שמן זית מעל הכל והכניסו לתנור למשך 7-9 דקות או עד כאשר תראו כי הבצק בצדדים השחים ואף בחלקים קטנים ממנו השחיר.
• הוציאו את הפיצה וחלקו אותה עם סכין פיצה.
בתאבון
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות