
מתכון לסמבוסק תרד
סמבוסק תרד בסגנון דרוזי אוריגינל, להכין בבית ולהגיש לאורחים שילקקו את השפתיים.
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- ביצה 1
- שומשום
- שקית גדולה של תרד קפוא
- בצל אחד
- 2 שיני שום
- שמן זית 1/4 כוס
- חצי לימון סחוט
- כפית מלח למילוי התרד
- כף מלח
- 3 כפות סוכר
- מים ככל שנדרש
אופן ההכנה
• שפכו את הקמח אל קערה והוסיפו את השמרים, המלח והסוכר וערבבו היטב.
• הוסיפו אל הקערה גם את השמן והמשיכו לערבב היטב.
• הוסיפו כוס מים והמשיכו ללוש, הוסיפו עוד מים לפי הצורך עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
• כסו את הבצק למשך שעה בתוך קערה עם ניילון נצמד והניחו לו לתפוח.
• בינתיים חממו מחבת וטגנו את הבצל והתרד יחד עם מיץ הלימון וכפית מלח עד שהמילוי מוכן.
• הוציאו את הבצק ולושו אותו שוב כדי להוציא את האוויר, לאחר מכן חתכו ממנו בערך 10 חתיכות שוות של בצק אותן תגלגלו לכדורים קטנים.
• עם מערוך ומעט קמח לושו את הכדורים לעיגולים קטנים במרכזם תניחו את המילוי וקפלו את העיגול לחצי ירח.
• מרחו ביצה קצת מלמעלה ופזרו שומשום.
• הכניסו לתנור שחומם מראש ל 240 מעלות ואפו עד להשחמה.
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות