זהו אחד מאותם המתכונים שהם סופר קלים להכנה, טעימים עד השמיים ואפשר לגוון בהם מארוחה לארוחה! בצעדים בטוחים ונחושים, סושי הפך לאחד מאותם המאכלים שכיף לחטוף גם באמצע שבוע, והוא איננו שמור לאירועי יוקרה כאלו ואחרים, מסיבות או לציון תחילתו של סוף השבוע.

אך בעוד שמאכלים טעימים רבים, הינם קלים להכנה גם במתכונתם הביתית, הרי שסושי מציב אתגר לא קטן, וכך אנו נמנעים מן התענוג שבזמינותו בכל עת. כאן איננו מתכוונים להאיץ בכם לקנות את הציוד הנדרש ולנסות את מזלכם בצלחות מהסרטים, כאן יש לנו מתכון פשוט ונפלא שיאפשר לכם ליהנות מן הטעמים הנפלאים ובזמן הכנה קצר ומרשים!

מרכיבים לסלט סושי

2 כוסות אורז סושי

3 כוסות מים

1 כפית מלח

2 כפות חומץ אורז

2 אצות נורי

1 גזר חתוך לקוביות

1 אבוקדו חתוך לקוביות

3 מפלפפונים גלופים וחתוכים לקוביות

קומץ זרעי שומשום קלויים

1/2 כוס רוטב סויה

1/4 כוס ווסאבי

פרוסות סלמון מעושן (על-פי טעמכם האישי)

אופן ההכנה

שטפו את האורז היטב במים, ולאחר מכן השרו אותו בקערה המכילה 3 כוסות מים למשך 30 דקות.

לאחר מכן, הוסיפו את כפית המלח אל האורז ובשלו בסיר גדול עד להבאת המים לרתיחה. ערבבו את האורז וכסו את הסיר במכסה. הנמיכו את האש והניחו לאורז להתבשל למשך 20 דקות. כבו את האש והניחו לסיר לעמוד ולהצטנן למשך 10 דקות נוספות.

עתה, צקו 2 כפות חומץ אורז על תערובת האורז שהכנתם וערבבו היטב.

את גיליון אצת הנורי, החזיקו עם מלקחיים מעל להבה נמוכה בכיריים ולאחר כשתי דקות, העבירו אותה לצלחת.

על האצה הקלויה, הניחו כף גדושה של אורז ופזרו מעיה את קוביות הגזר ולאחר מכן את קוביות האבוקדו.

לבסוף פזרו את חתיכות המלפפון המקולף ואת זרעי השומשום הקלויים.

ערבבו הכל יחדיו והוסיפו מעל את רוטב הסויה ומעט ווסאבי, על-פי טעמכם האישי.

ובתיאבון!

חשבתם שזה הרבה יותר מורכב נכון? ובכן, אלו הם המרכיבים שהופכים כל מנת סושי בסיסית, למנה מנצחת וטעימה במיוחד.

כתבה זו נכתבה על-ידי מסעדת Mizu:

תגובות גולשים

תגובות גולשים