אומרים על המאכל הזה שהוא טעים, שהוא בריא, שהוא משמין, שהוא מפיל, וכבר מזמן אומרים עליו שזה המאכל הכי ישראלי שיש, על אף שכולם יודעים מיהם ההורים האמתיים שלו. אבל כמה מאתנו באמת יודעים מה מסתתר מאחורי הצלחת שמוגשת לרוב עם חמוצים והררי פיתות? מה כדאי לנו לדעת כדי להרשים את החברים בפעם הבאה שיושבים בחומוסיה? קבלו כמה עובדות מרשימות על "המאכל הכביכול לאומי" שלנו:

  1. מי יותר זקן – חומוס או גפילטע פיש? ובכן, החומוס לוקח, בלי למצמץ. חומוס הוא אחד מהמאכלים הקדומים ביותר בתולדות הקולינריה. כבר במצרים העתיקה אכלו אותו! אפילו בתנ"ך אפשר למצוא הוכחה לקיומו העתיק במגילת רות, פרק ב', פסוק 14: "ויאמר לה בעז לעת האכל, גשי הלם ואכלת מן הלחם, וטבלת פתך בחמץ". החמץ הוא כמובן חומוס. כשאומרים בפסח שאסור לאכול חמץ, אולי בכלל מתכוונים לחומוס?….
  2. החומוס אינו משמין – הפיתות משמינות. בחומוס יש המון דברים שעושים טוב לגוף שלנו – חלבונים, ויטמינים, מגנזיום, סיבים תזונתיים ואפילו סידן. מסתבר שחומוס אפילו בריא לשיניים. הבעיה שאנחנו לא מסתפקים רק בחומוס, ואוכלים אתו פיתות וצ'יפס, וזה כבר משמין.
  3. איפה עוד בעולם אוהבים חומוס חוץ מאשר בישראל? הכי קל להגיד מדינות ערב, אבל מסתבר שהחיבה העזה למאכל נרכשה במקום מאוד מערבי ומנומס, שבו ממש לא מקובל לאכול עם הידיים – הממלכה הבריטית! לפי מחקרים תוכלו למצוא במקרר של 41 אחוזים מהבריטים קופסת חומוס. הבריטים אגב אוהבים את החומוס שלהם עם אבוקדו מעל, ופחות עם פול או גרגרים.
  4. ספר השיאים של גינס לא חף מהשיא "מנת החומוס הגדולה בעולם" ונכון להיום השיא נרשם לטובת הלבנונים. שף ששמו רמזי צ'וירי בישל ביחד עם קבוצת סטודנטים מנה במשקל של 10,452 קילוגרמים. מעניין כמה היה אנשים צריך לרתום לטובת הניגוב…

 

ואם בא לכם להכין חומוס טרי בעצמכם ולהזמין את החברים לנגב, הרי לכם מתכון לחומוס שתמיד עובד:

מרכיבים:

  • גרגירי חומוס מבושלים (רצוי של סוגת)
  • פול מבושל
  • טחינה גולמית להכנה בבית
  • פלפל
  • פפריקה אדומה
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח
  • שמן זית

 

מה עושים?

  1. מבשלים גרגרי חומוס על פי ההוראות שעל האריזה. את הגרגרים המובשלים ביחד עם חצי קופסה של טחינה גולמית מכניסים היישר לבלנדר ונותנים להם להתערבב בפנים עד שמתקבל מרקם של חומוס.
  2. מוסיפים לתערובת חצי כוס מיץ לימון וגם מלח ופלפל לפי טעם.
  3. שוב מפעילים את הבלנדר למשך מספר דקות.
  4. שופכים את החומוס אל קערה ושמים מעל שכבה של גרגירי פול מבושלים. שופכים בצדדים שמן זית ובוזקים פפריקה מעל.
  5. מנגבים עם פיתה, לאפה, לחם קל או פריכית!
  6. אל תשכחו חמוצים בצד…

ואם אתם ממש רוצים לדבוק בתרבות הישראלית, פשוט קחו עוד מתכון לחומוס ותנו לחברים לריב איזה חומוס יותר טוב.

תגובות גולשים

תגובות גולשים