הסביצ'ה במקורה מגיעה אלינו מדרום אמריקה הרחוקה, יש הטוענים כי היא שייכת לפרו ויש הטוענים כי לצ'ילה או למתיישבים הספרדיים אשר הגיעו לאמריקה והסברות כך נמשכות. למה המאכל הזה דווקא כה מושלם לימות הקיץ החמים? בואו נבדוק.

מנה כובשת תרתי משמע

אם יצא לכם לנסוע לטיול אחרי הצבא לדרום אמריקה או סתם אם יצא לכם לטייל ולהגיע למדינות פרו, צ'ילה, בוליביה וכדומה בוודאי נתקלתם במאכל המכונה סביצ'ה. מאכל זה מוכר במיוחד בכל מדינות דרום אמריקה והוא נחשב לאחד המאכלים הנפוצים ביותר שבהם תפגשו. אם אתם חובבי דגים כבושים, אתם וודאי תתחברו לטעמים המתפרצים של המנה מיד. מנה זו כבשה את לבבותיהם וחיכם של המקומיים המתגאים במסורת ארוכת השנים שיש למאכל זה במחוזותיהם.

קשת של טעמים

הסביצ'ה היא למעשה מנה אשר מכינים מדגים נאים המושרים בלימון, ליים או חומץ. ניתן לשלב עם המנה גם פירות טרופיים אשר משדרגים את טעמה עד מאד. הסביצ'ה היא מנה המוגשת קרה והיא נעימה בפה בשל טעמיה. ניתן להגיש אותה חמוצה וחריפה מלוחה ומתוקה ויש בה שילוב מעניין של טעמים ומרקמים שכדאי לנסות.

מאז ימי האינקה הרחוקים אשר משערים כי הם היו אלו שכובשים את שאריות הדגים ומכינים עימם את הארוחה הקלילה הזו, המנה התברגה למסעדות ברחבי העולם, ונחשבת למנה טעימה במיוחד. גם על אזור הים־התיכון היא לא פסחה, וכאן דווקא משלבים אותה עם אבוקדו, מלפפון ירוק, צנונית, גבינת לאבנה ועוד.

טעם קליל בחום המכביד

מדינת ישראל מזוהה עם חום מהביל וכבד במיוחד בימות הקיץ, ומכאן שאנו תמיד תרים אחרי מאכלים קרירים אשר יסייעו לצנן אותנו בחום. הסביצ'ה בהחלט עונה על התיאור של מנה קלילה, קרה וטעימה בחום. יחד עימה תמצאו עוד שלל מאכלים נפלאים אשר יסייעו לקרר אתכם בחום יולי־אוגוסט והם: אבטיח עם גבינה בולגרית, מנת קרפצ'יו עדינה, סלט עלים עם נקטרינה, ספרינג רולס, מרק מלפפונים קר, אגסים ביין אדום וגלידה וניל וכמובן שייקים נפלאים המורכבים מבסיס של פרי וחלב או קרח גרוס להשלמת החוויה הקרירה במיוחד.

איך מכינים סביצ'ה?

מנת הסביצ'ה היא פשוטה מאד להכנה משום שאינה מצריכה שום בישול מקדים. כל שעליכם לעשות הוא לבחור את הדג שממנו תרצו להכין את הסביצ'ה שלכם. תוכלו לבחור בשלל סוגי דגים כגון: פלמידה, טונה אדומה, מוסר ים, בס, פארידה, דניס, לוקוס ועוד. חשוב כמובן מעל הכל לשמור על טריותו של הדג! כעת יש לחתוך את הדג לחתיכות מומלץ בגודל 2 ס"מ אך זהו עניין של העדפה אישית ותוכלו לחתוך גם בגודל אחר. הקפידו לתבל קודם את הסלט או התוספת שעליה יונח הדג ורק כמה דקות לפני ההגשה לתבל גם את הדג עצמו כדי לשמור על  טעמו של הדג טרי ועסיסי. כשהכל מוכן תבלו עם לימון, שמן זית ומעט מלח.

תגובות גולשים

תגובות גולשים