אחד האלמנטים המרכזיים בכל אירוע, בין שמדובר באירוע גדול באולם או גן אירועים ובין שמדובר באירוע פרטי בבית, הוא הקייטרינג, ובתוך עולם הקייטרינג ישנה חשיבות רבה גם לאלמנט ההגשה. האוכל חייב להיות טעים, הוא חייב להיות מתובל ומגוון וצבעוני ומשביע, אבל הוא גם חייב להיות מוגש בצורה הנכונה כדי לאפשר זאת. לאורך השנים, התפתחו שורה של טרנדים כמו הגשה אישית על ידי מלצרים, הגשת בופה, דוכני מזון, הכנת האוכל מול האורחים וכדומה, אך לאורך כל השנים, אלמנט אחד לא השתנה מעולם: מגשי אירוח לאירועים.

מפרידים את המנות לקטגוריות קולינריות צבעוניות ועשירות

ברמה "המדעית", מיועדים מגשים לאירועים לחלק את המזון באירוע לקטגוריות קולינריות נפרדות, ובתוך כל קטגוריה ליצור את המגוון העשיר, הצבעוני והאטרקטיבי ביותר. את הקטגוריות ניתן לקבוע בכל צורה ועל פי כל פרמטר. ניתן לחלק את המזון למנות בשריות, סלטים וקינוחים, וניתן לחלק אותו הלאה לסוגים של בשרים, סוגים של תוספות, סוגים של סלטים וסוגים של קינוחים, ולעשות את ההפרדה על פי חומרי הגלם, הצבע, הטעם והתיבול ועל פי כל פרמטר רלוונטי אחר.

תכנון וסידור של מגשי אירוח לאירועים בסיוע אנשי מקצוע

מן הסתם, ישנה חשיבות רבה לאופן בו מחלקים את המזון לקטגוריות השונות, הן מבחינה קולינרית ותזונתית, והן מבחינת נראות וצבעוניות. סידורים אפשריים של מגשים לאירועים יכולים להיראות מאוד אטרקטיביים לעין בלתי מקצועית, אך התוצאות יכולות להיות מאכזבות אם החלוקה לקטגוריות לא נעשית בצורה נכונה ומקצועית. בהתאם לכך, נכון יהיה לבצע את תכנון המגשים בסיוע אנשי המקצוע המתאימים, בצורה שתביא לידי ביטוי גם את ההעדפות האישיות של בעלי האירוע.

הגשה נכונה – כל אורח בונה לעצמו את המנה שלו על פי העדפותיו

כדי להמחיש את שלל האפשרויות שניתן לייצר במסגרת קייטרינג חלבי כשר במרכז, הנה רשימה של סוגי מגשים, שמהם ניתן לבחור את המגשים המתאימים ביותר, וליצור את השילובים הטובים ביותר ביניהם:

  • מגשי אירוח פשטידות, קישים ולביבות
  • מגשי אירוח סלטים
  • מגשי אירוח לזניות
  • מגשי אירוח לחמים, קרקרים ופוקצ'ות
  • מגשי אירוח סושי ודגים
  • מגשי אירוח ירקות וגבינות
  • מגשי אירוח כריכים
  • מגשי אירוח טורטיות
  • מגשי אירוח מאפים
  • מגשי אירוח מתוקים
  • מגשי אירוח פירות

בתוך כל מגש, המכיל בתוכו את שלל המנות בקטגוריה הרלוונטית, ניתן ליצור אוקיינוס שלם של צבעים, טעמים ומרקמים ולהעניק לכל אורח את האפשרות לבחור ולבנות את המנה המתאימה לו ביותר. את המגשים ניתן להגיש לכל שולחן בנפרד, או שניתן להניח אותם בצורה מסודרת לאורך מזנון בופה אחד ארוך, כשהאורחים עוברים על פני המגשים, יכולים להבדיל בין סוגי המזונות המוגשים בכל מגש ולבחור לעצמם את המנות המתאימות. מגשים לאירועים יכולים להגיע בשלל צורות, עיצובים וגדלים, הכל על פי בחירת הלקוח.

שכבות ביסקוויט שוקולד במילוי קרם שוקולד

מצרכים

לביסקוויט שוקולד:
100 גרם חלבונים
80 גרם חמאה מומסת
80 גרם סוכר לבן
75 גרם קמח
10 גרם קקאו מנופה

לקרמו שוקולד:
160 גרם חלב
40 גרם חלמון
20 גרם סוכר
250 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

  1. ביסקוויט שוקולד: מחממים תנור ל-160 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית במשטח סיליקון או נייר אפייה משומן.
  2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים עם סוכר ליצירת קציפה יציבה.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים רק עד לאיחוד.
  4. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הקמח והקקאו ומקפלים בזהירות לתוך התערובת.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים בעזרת פלטה מדורגת לעובי 1-2 מ״מ.
  6. אופים במשך 10-15 דקות ועד להתייצבות הבסקוויט.
  7. מיד עם תם האפייה חותכים את הבסקוויט החם בעזרת חותכן פיצה או סכין חדה למלבנים בגודל 10×3 ס״מ או לגודל אחר אותו מעדיפים.
  8. מצננים את הבסקוויטים החתוכים בטמפרטורת החדר.
  9. קרמו שוקולד: בסיר מביאים לרתיחה חלב. במקביל מערבבים בקערה בינונית חלמונים עם סוכר בנוסף מסדרים שוקולד בקערה נוספת.
  10. יוצקים מחצית מהחלב הרותח על תערובת החלמונים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת החלב ומערבבים היטב.
  11. מחזירים את התערובת לסיר ומחממים אותה על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהיא מתחילה להסמיך מעט (או עד ל-82-83 מעלות).
  12. מסננים את התערובת החמה על השוקולד. ממתינים דקה להמסת השוקולד וטורפים היטב או טוחנים עם בלנדר מוט ליצירת תערובת אחידה.
  13. מעבירים לכלי אטום ומקררים למשך ארבע שעות לפחות.
  14. מעבירים את הקרמו לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 8-10 מ״מ.
  15. הרכבה: מסדרים שכבה ראשונה של בסקוויט שוקולד ועליו מזלפים עיגולים של קרמו שוקולד. על גבי זילופי הקרמו מסדרים שכבה נוספת של בסקוויט ועליו מזלפים קרמו שוקולד. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
  16. מקשטים את הקינוח (למשל בעזרת עלי זהב, פירות טריים או אגוזים) ומגישים. מומלץ לצרוך את הקינוח סמוך להרכבתו.

תגובות גולשים

תגובות גולשים