רבים אוהבים ונוהגים לציין אירועים חשובים בדרך מיוחדת. לעיתים, מדובר באירועים משפחתיים חשובים דוגמת חתונה. יש מקרים אחרים שבהם עורכות חברות אירועים שנתיים לעובדיהן, ללקוחותיהן ולמוזמנים חשובים אחרים וכדומה. בכל אירוע כזה משלבים ארוחות מהנות שבהם האוכל המוגש יהיה טעים, יפה ומוקפד. בעלי האירוע מכירים טוב מכולם את המוזמנים, ומשום כך, ההחלטה על התפריט תהיה באחריותם. במקרים רבים, הם יחליטו על תפריט חלבי כשר. השף ובעל הקייטרינג יציע את המנות מתוך רשימה ארוכה הקיימת והתפריט, בסופו של יום, ייקבע לפי אופי האירוע, גודלו, כמות האנשים, טעם אישי, השקעה כספית ועוד. מקובל להגיש מנות פתיחה, מנות עיקריות, מנות אחרונות ושתייה חמה, קרה וחריפה מגוונת.

הרכב התפריט החלבי

תפריט של קייטרינג חלבי מתבסס על מצרכים שונים ובעיקר על סוגי גבינות למיניהם, דגים, ירקות, קטניות וכדומה. מנות פתיחה יכולות להיות פלטות קרות מגוונות ובין היתר: מגשי ירקות חתוכים ומסודרים בקפידה, סלטים, כריכונים, לקס, סביח, גבינות קשות, טורטיה, בורקאס וכדומה. לצידם יהיו מטבלים שונים להוספת טעם מסעיר, עשיר ומיוחד. במידה ורוצים לשדרג את התפריט ניתן לבחור בירקות מיוחדים דוגמת אספרגוס, קייל, ארטישוק ועוד. שדרוג של מוצרי הגבינות יביא לכך שעל השולחן יונחו גבינות יקרות דוגמת: דוגמת: רוקפור, ברי, מוצרלה ועוד. דגים מיוחדים נוספים הם הרינג, איקרה משובחת ועוד. לחמניות מיוחדות ופוקצ'ות יעשירו כל תפריט כבר בשלב הזה של האירוח.

מבחר מנות עשיר

מנות חמות הן, לרוב, לב הארוחה. וכאן המבחר יכול להיות עשיר מאוד, בין היתר ניתן למצוא, חציל פרמזן, פיצות, אנטיפסטי, קישים, פשטידות, לזניה, מאפה תרד, פסטה, תפוח אדמה מוקרם, רביולי, דגים מבושלים או צלויים דוגמת אמנון, סלמון ועוד, מרקים, שקשוקות, בטטות אפויות, בלינצ'ס, נודלס, פנקייק ועוד. גם כאן ניתן לשדרג את התפריט עם דגים מיוחדים דוגמת ברבוניות, לוקוסים ועוד. לצד המנות החמות יוגשו סלטים מגוונים המבוססים על סוגי ירקות, הם ישודרגו עם צימוקים, רימונים, חמוציות, אגוזים למיניהם ועוד כהנה וכהנה. כמובן, שקינוחי שוקולד, קינוחים מושלמים אחרים, פירות, גלידות, עוגות למיניהן, בלינצ'ס וכדומה יהוו סיום מתוק לכל ארוחה מושקעת ואסתטית.

אלו הן רק דוגמאות מתוך מבחר עשיר. ניתן להזמין מנות אתניות חלביות מיוחדות האהובות על קהל המוזמנים. השף עצמו יציע מנות מיוחדות אשר הוא יודע ואוהב להכין, ובמקרים רבים, הן תהפוכנה למנות הדגל של האירוח. על מנת שהאירוע יהיה מוצלח יש לבחור מקום נעים המיועד לכך. המקום והאוכל יוסיפו רבות לאווירה שלו. תכנון הארוחה יהיה חייב להיות מוקפד. במהלכו יסתובב צוות העובדים של הקייטרינג בין המוזמנים וישרת אותם. מנהל האירוע או השף יפקחו מקרוב על הנעשה. מומלץ להזמין קייטרינג מחברה המתמחה באוכל חלבי כשר ואשר מנהליה הינם בעלי ידע וניסיון מצטבר בו. ההשקעה בחברה כזאת תניב ערב שחלקו הגסטרונומי יהיה בלתי נשכח.

תגובות גולשים

תגובות גולשים