מעבר לאורח חיים בריא יכול להיות כיף אם לוקחים את ההחלטות הנכונות. אורח חיים בריא אינו אומר הימנעות ממאכלים שנחשבים ללא בריאים, כי אם הקטנה של הצריכה שלהם ובחירה בחלופות מזינות יותר. גם באורח חיים כזה נאכל פחמימות, שומנים וחלבונים ולא נוותר על האהבות שלנו למתוק או למטוגן (מדי פעם).

לצאת למסעדות ולהישאר בחיים

אחת החרדות שמלוות אנשים שעוברים לאורח חיים בריא היא היציאה למסעדות. הפחד שכרוך בהזמנת מנה שאנחנו לא הכנו ולכן אנחנו לא יודעים מה יש בתוכה הוא לגיטימי אבל אסור שהוא ישתק אותנו וישנה את חיינו. אם ניקח למשל אז אזור המרכז, אז יש שפע של מסעדות ברמת החייל, מסעדות בהרצליה ואפילו ברמת גן שמוקדשות למאכלי בריאות, וכך גם באזורים נוספים בארץ – בדרום ובצפון.

אבל גם אם אתם נמצאים באזור שאינו מציע מסעדות בריאות, עדיין תוכלו לצלוח את המשימה. תמיד תוכלו לבחור את המנה הבריאה ביותר בתפריט ולבקש לעשות עבורכם התאמות. אידוי במקום טיגון, מנות ללא רטבים משמינים, הוספת סלטים וכו'.

מועדון ארוחת הבוקר

ארוחת הבוקר נחשבת לאחת הארוחות החשובות ביותר מאחר והיא מטעינה אותנו באנרגיות לכל היום. גם ארוחה חשובה זו יכולה להיות בריאה וטעימה ובלבד שנעשה את הבחירות הנכונות. אז אפשר להכין ארוחת בוקר בריאה שמשלבת בין מזונות סופר בריאים לכאלו שנחשבים לפחות מזינים. את כוס המים אפשר בהחלט להחליף למיץ טבעי, לדגנים מלאים אפשר להוסיף חמוציות או צימוקים מתוקים. הכול שאלה של איזון ובחירה בחלופות הנכונות.

כפי שציינו אורח חיים בריא לא צריך לעייף אותנו או לגרום לנו להימנע מתשוקות למאכלים אהובים. כול עוד אנחנו מגבילים את צריכת המזונות הפחות בריאים כגון גלידה, מתוקים ומאכלים מטוגנים בשמן עמוק ומתגמלים את עצמנו בהם מדי פעם, המעבר לאורח חיים בריא יהיה חלק ויגביר את הסיכוי שלא ננטוש את השינוי שעשינו בחיינו.

תבשיל שעועית שחורה ולבנה / מתכון מאת השף של מסעדת 'ליב'

 

המרכיבים הדרושים:

1 ליטר שעועית שחורה.

2 ליטר שעועית לבנה.

5 ליטר מים.

3 כפיות אבקת סודה.

עגבנייה.

2 בצלים גדולים.

3 גזרים.

קורט תימין.

מלח.

פלפל גרוס.

שאטה.

צרור עלי מנגולד (להשתמש בחלק הירוק)

1 דלעת גדולה.

 

הכנה:

 

לילה לפני ההכנה משרים במים עם אבקת הסודה את השעועית השחורה ואת השעועית הלבנה. בסיר מבשלים עם מים את השעועית ביחד עם בצל, גזר, עגבנייה ותימין. כאשר רותח מורידים את האש ומכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שכול הירקות מתרככים. מוסיפים מלח ומסננים.

במקביל מכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות מגש עם דלעת חתוכה לקוביות, עד שהיא מתרככת.

חולטים את עלי המנגולד.

כאשר הכול מוכן מחברים את כל המרכיבים על צלחות הגשה ואז מתבלים עם מלח, פלפל גרוס ושאטה.

בתאבון!

אז מי בא לאיזו מסעדת בריאות ברמת החייל?

 

 

תגובות גולשים

תגובות גולשים