מהי ארוחה ישראלית? האם שקשוקה או דווקא חביתה מקושקשת בתוספת לחם לבן? על השאלה הזאת מנסים שפים רבים לענות כבר שנים ארוכות. אותן מסעדות בירושלים מציעות לסועדים שלל מנות אשר עונות על הקריטריונים של ארוחה ישראלית.
המסעדות מציעות כיום שלל מתכונים למאכלים שונים החל מסלטים ועד למאכלים קצת יותר מורכבים. התחרות על ליבם של הסועדים אינה פשוטה ולכן מסעדות רבות אינן נחות על זרי הדפנה אלא מחפשות עוד ועוד מתכונים אשר יהפכו את הארוחה במסעדה לחוויה בלתי נשכחת.
מסעדות בירושלים- לא רק מעורב ירושלמי
אם בעבר הורגלנו לשמוע כי בעלי מסעדות בירושלים, מחזיקים בדעה כי המתכון המושלם לארוחה ישראלית כולל מעורב ירושלמי, הרי בשנים האחרונות ענף הקולינריה בירושלים התפתח מאד וניתן למצוא שלל מתכונים אשר מתחרים על התואר הארוחה הישראלית הטובה ביותר. אותה ארוחה ישראלית פשוטה המכונה ארוחת פועלים עברה שדרוג בשנים האחרונות וניתן למצוא במסעדות השונות שלל ורסיות של הגשה על מנת להתאים לכל אחד מהסועדים את המנה.
הפריחה של הסצנה הקולינרית בירושלים חייבה את בעלי המסעדות לחפש אחר המתכונים השונים על מנת להציע לקהל כמה שיותר מנות. כפי שהזכרנו קודם לכן, מנה המייצגת אוכל ישראלי אינה חייבת לכלול רק מרכיבים מן הארץ אלא יכולה להיות מושפעת גם ממרכיבים בחו"ל. מה למשל? כיום ניתן למצוא במסעדות שונות מתכונים המבוססים על ארוחה הכוללת בורקס אך בשם אחר- מאפה גבינות וחצילים. נשמע משונה? אותו בורקס פועלים אהוב על כולם שהיה מגיע עם רוטב עגבניות וביצה בצד קיבל כאן שידרוג משמעותי, אך עדיין נחשב לארוחה ישראלית מנצחת.
חיפוש אחר המסעדה המגישה את המתכון המושלם
חיפוש אחר מסעדות בירושלים המגישות את המתכון לארוחה ישראלית דורש לא מעט זמן. אחרי הכל, הזמנים השתנו וכיום אותו מתכון מושלם לארוחה ישראלית נראה אחר לגמרי. מסעדות רבות בירושלים מבקשות להרכיב את המתכון המנצח מציעות לסועדים שלל טעמים אשר עונים על ההגדרה ארוחה ישראלית וכך מנסים לפצח את המתכון המושלם.
התאמה של ניחוחות
אם אתם מחפשים את המתכון המושלם, הרי כדאי לברר כמה שיותר פרטים על המסעדה- מי השף של המסעדה, מה הניסיון שלו, האם הוא עבד בעולם? יש יתרון משמעותי למדי לעבודה בעולם כך ניתן ליצור שילובים מעניינים במנות ולהתאים את הניחוחות של חו"ל לארץ. שפים מקצועיים  אשר  עובדים במטבחים של מסעדות בירושלים לא יסתפקו רק בהגשה של פסטה איטלקית אלא יזהו את העדפה הקולינרית של הסועדים שלהם.  כך למשל, יגישו פסטה ברוטב  עגבניות בה הרוטב אינו משתלט על כל המנה והמנה אינה מתובלת בתבלינים שאינם מוכרים לסועד הישראלי.  החיפוש אחר המתכון המושלם דורש עבודה יסודית על מנת להרכיב את המתכון המנצח,כזה שיגרום לסועדים לשוב אל המסעדה.

המתכון המושלם לחומוס

מה לא אמרו על חומוס? חומוס הוא המאכל הלאומי של ישראל, אנשים לא מפסיקים לנסות ולחפש את המתכון המושלם לחומוס, שהחומוס נחשב בעיני רבים לארוחת הבוקר האידיאלית, כזו אשר טעמה לא ממש דומה לטעמים אחרים. אותו חומוס מפורסם אותו אנו נוהגים לאכול היה ידוע כבר מהאלף השביעי לפני הספירה, אז היה ידוע בשם החימצה. אמנם המוסדות הקולינריים התקדמו מאד, אבל עדיין נשאר מקום חם בלב ובצלחת לחומוס המככב כיום בלא מעט מקומות.

מצרכים למתכון (4 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה)

גרגירי חומוס ללא מלח – 250 גרם

סודה לשתיה – 1/4 כפית שטוחה – סה"כ (2 גרם)

מלח – 1/2 כפית שטוחה

טחינה גולמית – 1/2 כוס – סה"כ (75 גרם)

מיץ לימון – יחידה (30 מ"ל), מיץ מלימון גדול.

שום – 4 » שיניים

כמון טחון – כפית שטוחה, לפי הטעם.

מים מבישול החומוס – לפי הצורך עד למרקם הרצוי

 

לקישוט

שמן זית – 3 » כפות – סה"כ (30 מ"ל), לפי הטעם.

פפריקה – 1/2 כפית שטוחה, אדומה – לפי הטעם.

כוסברה – חופן (10 גרם), קצוצה.

גרגירי חומוס ללא מלח – חופן (54 גרם), שלמים ומבושלים – לפיזור מעל

 

תגובות גולשים

תגובות גולשים